На плажа на Коралово море жителка на Австралия направи невероятна

...
На плажа на Коралово море жителка на Австралия направи невероятна
Коментари Харесай

Невиждано морско чудовище беше изхвърлено на брега СНИМКИ

На плажа на Коралово море жителка на Австралия направи невероятна находка, която накара хората от мрежата да се замислят добре. И по този начин на брега беше изхвърлено злокобно създание, което приличаше на език на страшилище.

Катерина Нгуен умерено се разхождала по плажа на остров Моретън в Куинсланд, когато внезапно очите й попаднали върху нещо извънредно и загадъчно. Жената незабавно извадила телефона си и почнала да снима. Тя не смеела да го допре, с цел да ревизира за какъв тип създание става дума (може да бъде отровно). Външно съществото не приличало на риба или водорасло.



Снимката бе оповестена във Фейсбук. Там тя притегли вниманието на голям брой хора. Мнозина, които не останаха безразлични, означиха, че находката може да е езикът на нимфа.

За да разбере обстановката, Катерина се свърза с локалния екологичен център, само че там просто вдигнали ръце. Експерти от музея в Куинсланд помогнали да се постави завършек на въпроса. Не им лиши доста време, с цел да разпознават съществото. Както се оказало, находката била морско перо (коралов полип).

Върху мекия дънер на животните има израстъци от полипи, които, когато се комбинират, се образуват колонии. Почти невероятно е да срещнете тези същества на сушата, защото те живеят на огромни дълбочини в Средиземно море и Атлантическия океан. В плитки води се срещат единствено няколко типа. В нашия случай морското перо просто било отмито от течението.

Тези жители на дълбините постоянно са по предписание на едно място, само че при нужда могат да се движат по земята и да се фиксират в ново местообитание. Това е допустимо с помощта на развитата мускулна система и мощните мускули. Трябва да се означи, че съществата не са отровни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР