На национално съвещание днес във Велико Търново ГЕРБ ще решава

...
На национално съвещание днес във Велико Търново ГЕРБ ще решава
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Асен Василев иска да ни отвлече вниманието с "бонус-донос" и облагане на бакшиша. И предлага бюджет със 7 млрд. лв. дупка!

На национално заседание през днешния ден във Велико Търново ГЕРБ ще взема решение дали да продължи с поддръжката си за ръководството. В събота ще има национално заседание във Велико Търново с всички определени кметове на общини, регионалните ръководители на партията и парламентарната група. 
 
От сряда няколко дни поред парламентарната група и Изпълнителната комисия на партията проучиха изборните резултати от миналия локален избор и по какъв начин се извършват управническата и законодателната стратегия, зад които стоят политическите сили в така наречен " сглобка " – ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ).
 
Първо взеха думата кметовете на ГЕРБ, с цел да дадат своята оценка на натиска върху локалната власт и " изборното " систематизиране на евростредства от финансовия министър Асен Василев към градовете, ръководени от ГЕРБ. 
 
 Кметовете на Смолян Николай Мелемов, на Бургас Димитър Николов и Поморие - Иван Алексиев Кметовете на Смолян Николай Мелемов, на Бургас Димитър Николов и Поморие - Иван Алексиев Източник: Скрийншот видео кадър
" Три години не се правеше нищо. Сега би трябвало да убедим нашите хора, че има смисъл да стоим в тази сглобка. Защото евроатлантическите неща ги свършихме - всичко, което трябваше да не може да мръдне България от евроатлантическата си ориентировка е направено ", съобщи някогашният министър председател. 
 
" Ще желаеме да бъде записано поименно - примерно за Монтана, кое ти е най-важното (обърна се Борисов към кмета на Монтана Златко Живков, бел. ред.) ", добави той.
Той добави, че кметовете имат право да си подвигат налозите, колкото желаят. " Защо ви е страната, за какво ви е Народното събрание? ГЕРБ е споделил - няма да се подвигат налози, това сме споделили ние. Който желае, може да си вдигне локалните налози, такси, каквото желае. Имате си принципали Общински препоръки. Аз ГЕРБ няма да пусна в тази игра. Ние сме държали плоския налог толкоз години, с цел да изсветлим бизнеса. Който кмет желае да си понася отговорността - само че е почтено да се каже преди изборите. Сега слушам - ще се подвигат с още 12 %. Едно изгубено време в някакви разногласия да останете с чувството, че нещо зависи от вас. Ама да лъжат и в този момент да кажат - все едно нашите кметове желаят да подвигат налозите, няма да им го позволим ", добави водачът на ГЕРБ. 

" Че ще има прецакване, ще има, че ще ни прецака Асен Василев - ще ни прецака. Реално ще се съберат от налози 33 милиарда А за идната са заложени 40 милиарда 7 милиарда ще се съберат тази година, а от кое място ще дойдат? От надуване на приходната част, с цел да може Асен Василев да си ги харчи ", добави Борисов.
 
Според водача на ГЕРБ Асен Василев потегля по най-елементарнто нещо - бонус-донос, облагане на бакшиша. " Което е тъкмо да ни отвлече вниманието и то ще отпадне на следващия ден. Но 7 милиарда раздут бюджет ще останат. И на следващия ден при ротацията или в случай че те решат да си вървят, ние ще останем с дупка в бюджета 7 милиарда ", възмути се някогашният министър-председател. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР