На Коледа пък имат тържествен обяд с 5-степенно меню 107

...
На Коледа пък имат тържествен обяд с 5-степенно меню 107
Коментари Харесай

В дома за стари хора в Добрич на Бъдни вечер похапват 5 постни ястия

На Коледа пък имат церемониален обяд с 5-степенно меню

107 жители на дома за остарели хора в Добрич посрещат в приповдигнато въодушевление коледните празници. На 24 декември от самодейността „ Коледа за баба " има благотворителен обяд за Бъдни вечер – фасул супа, кисело зеле с ориз, крем нишесте.Вечерта в дома те ще си подготвят трапезата за Бъдни вечер. Ще участват обичайни 5 постни ястия - постни пиперки, пълнени с ориз, картофена салата с лук, бобена салата, къс с тиква и банан.

От фондация „ Предай нататък " са организирали церемониален коледен обяд с 5-степенно меню. Новогодишната вечеря е от дългогодишния спонсор на дома доктор Юлиян Цветанов.

„ Празничното въодушевление ни е обхванало и гиздим дома в коледна " одеждa ". Където има доста хора, има и доста работа, по тази причина да я караме поред и да следваме дневния ред. Денят ни стартира със закуска, а, в случай че сме в въодушевление и с усмивка.След това, с цел да се разсъним и да дадем прекрасен старт, слизаме да поспортуваме с рехабилитаторите. После действаме по задания: един отива на коафьор, други връчват описи за извършване на покупки и медикаменти, трети минават дневен " механически обзор ", като отиват да им измерят кръвното, а най-активните са на линия за следващата трудотерапия ", споделят жители на дома, където дамите са повече от мъжете..
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР