На фона на военните действия в Украйна бившият военният експерт

...
На фона на военните действия в Украйна бившият военният експерт
Коментари Харесай

Шаламанов: В службите ни има къртици

На фона на военните дейности в Украйна някогашният военният специалист Велизар Шаламанов предизвести, че има потребност от промени в българските служби, с цел да бъдат по-ефективни.

" Организацията на българските служби не им разрешава да работят съответно. Трябва по-добра съгласуваност на информацията, значима е ролята на обмена на разследващата информация. Опасно е, когато разнообразни ръководители на специфични служби брифират министър председател и президент. Вероятно има доста къртици в родните служби, в случай че съдим по обстановката " - разяснява някогашният боен министър пред Bulgaria ON AIR.

" Ще забележим какъв брой българи ще застанат с директен ангажимент. Само с поддръжка на бежанци тази война няма да свърши. Преговорите не дават триумф все още, тъй като от съветската страна са разбрали, че не могат да завоюват войната и не могат да формулират позицията си. Русия носи опустошение и гибел. Украйна има потребност от възобновяване, пазар, вложения и това може да го предложи единствено Европейски Съюз. " - съобщи Шаламанов в предаването " Денят ON AIR ".

Според него тематиката за биологично оръжие в Украйна се употребява от съветската страна за отклонение на вниманието от непредвидените от Москва загуби. Очакванията на Шаламанов са в Украйна посредством либерален развой да се реализира единодушие по статута на Крим, Донбас и за правата на рускоезичните жители.

Той означи, че украинските сили тук-там минават в контранастъпление, което Москва не е очаквала.

" За Русия в този момент въпросът е по какъв начин да излезе от Украйна без спомагателни вреди. Комплексът от принадлежности - през стопански наказания, военна помощ за Украйна, високият дух и триумфите в отбрана на Украйна демонстрират, че с повече мощ няма да бъде решена тази война. " - означи някогашният боен министър.

Той предвижда, че Путин няма да реализира задачите си.

" Целта на цялата инвазия беше да бъде заменено държавното управление, да има марионетно държавно управление и да стартира пречистване на хората, които желаят европейска Украйна. Случва се тъкмо противоположното. " - уточни Шаламанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР