На фона на протичащите събития в Украйна все по-често чуваме

...
На фона на протичащите събития в Украйна все по-често чуваме
Коментари Харесай

Пропаганда на смъртта: откъде започва истинската русофобия? - Нашите автори

На фона на протичащите събития в Украйна все по-често чуваме обвинявания от съветска страна в русофобия, която процъфтява отвън Русия.

Но сега има в действителност страшна русофобия, за която никой не приказва, и това не са отводи за разкриване на банкови сметки в европейски страни за руснаци. Истинската русофобия има избран създател, той е доста авторитетен човек в Русия и умее да презира руснаците по-добре от всеки различен.

На 25 ноември 2022 година Путин организира среща с майките на бойци, починали във войната (някои считат, че майките са били " подправени ", само че това е изцяло маловажно).

„ Имаме към 30 000 души, починали при пътнотранспортни катастрофи, и почти същия брой от алкохол, за жалост. Така се развива животът, животът е комплициран и разнороден, по-сложен, в сравнение с написа някъде в книгите ”, стартира президентът.

„ Въпросът е по какъв начин сме живели. В края на краищата, живеят или не живеят - за никого не е ясно и по какъв начин напуща [живота] - от водка или от нещо друго. Не е ясно по какъв начин те си потеглиха. Живял или не живял? И незабелязано (животът) се изплъзна някак, без значение дали човек е живял или не “, каза президентът на Русия с усмивка на лицето, до момента в който пиеше чай, като че ли не става дума за десетки хиляди починали бойци, а за някакъв военно-фантастичен разказ.

Всъщност Путин директно заяви на майките, че руснаците по принцип са някакви нещастници, които в бъдеще или умират от алкохол, или умират в автомобилна злополука. И изобщо руснаците си живеят по този начин, че напряко не е ясно за какво въобще би трябвало да живеят. Почти единственото нещо, което може да извърши живота им със смисъл, е гибелта някъде в ров покрай Бахмут в Украйна, тъй че се насладете на този шанс.



На фотографията: реакцията на една от майките на думите на Путин по време на срещата с президента.

Впрочем, ето ви още едно мнение - известният ефирен пропагандист Владимир Соловьов сподели в ефира на своето телевизионно предаване „ Вечер с Владимир Соловьов “ , че „ животът (на човек в Русия) е мощно надценен “ и „ от гибелта въобще не би трябвало да се опасяват “, тъй като рано или късно по този начин или другояче ще умрем. Подобна агитация на гибелта беше стартирана по федералната телевизия в Русия и съответства с оповестяването на мобилизацията.

„ Да умреш, както умират нашите... Не е ужасно, че ще умреш, ужасно е по какъв начин и защо. Тъй като нашите хора знаят по какъв начин да обичат, да се сприятеляват и да умират, и даже в такова количество... Да, и няма подобен брой светии в никоя страна по света. Това евентуално е нашата мощ, в това число нашата разлика от целия свят “ - депутатът от Държавната дума Дмитрий Певцов произнесе тази тирада от федералните телевизионни екрани и по-късно добави, че способността да умреш е главното качество на съветския човек.



В обществените мрежи необятно се популяризират пропагандни клипове с апели за сключване на контракт за армията.

Така в едно видео възрастен пенсионер от съветската пустота осъзнава, че не му стигат парите даже за самун и салами. Не му харесва тази класификация на нещата и взема решение да продаде остарялата си кола, с цел да удължи още малко живота си. Точно преди продажбата внукът му излиза иззад гаражите и споделя, че е подписал контракт в армията и в този момент няма смисъл да продават нищо, тъй като още веднъж ще имат пари.



Подобни пропагандни клипове извършиха обществените мрежи и провокираха отвращение измежду доста руснаци. Във видеоклиповете основните герои влизат във война, с цел да не бъдат повече примамвани от лихвари, тъй като желаят да си изплатят заема или да купят iPhone на щерка си, а фабриката непрекъснато не заплаща заплати.



Удивително е, само че създателите на сходна пропаганда даже не са помислили, че фенът може сносно да се замисли - да вземем за пример кой докара руснаците до подобен живот , в случай че не настоящето управление на страната? Вместо това пропагандата съзнателно се концентрира върху безпомощността и бедността на руснаците, намеквайки им, че във войната, като на лотария, те ще могат бързо да подобрят нещата.

В Русия режимът на Путин споделя по малкия екран: „ Вие сте небогати и безнадеждни. Нямате права и бъдеще. Вие сте подобен народ, че отново ще умрете на пътя от злополука или от водка. Отидете начело, с цел да има най-малко някаква изгода от вас. Ако имате шанс и не умрете и не загубите краката си, тогава ще ви дадем късмет. Няма потребност да се страхувате от гибелта, тъй като Владимир Соловьов ви е споделил, че животът не би трябвало да се надценява, а способността да умрете е главната линия на руснака. Целият този поток от пренебрежение към руснаците не е нищо друго с изключение на артикул на путинизма. Изводът е елементарен - равнището на русофобия, което излиза от стените на Кремъл, е просто невероятно да се откри на никое място другаде.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР