На 9 май гостуващият в Унгария китайски председател Си Дзинпин

...
На 9 май гостуващият в Унгария китайски председател Си Дзинпин
Коментари Харесай

Китай и Унгария обявиха установяването на всеобхватно стратегическо партньорство „за всякакви условия в новата ера“

На 9 май гостуващият в Унгария китайски ръководител Си Дзинпин и унгарският министър председател Виктор Орбан взаимно оповестиха повишението на двустранните връзки до равнище всеобхватно стратегическо партньорство „ за всевъзможни условия в новата епоха “.

На днешната среща с Орбан китайският водач оцени високо дълготрайната другарска политика на страната към Китай, както и безапелационната й поддръжка по въпросите за Тайван, Хонконг и правата на индивида. Китайската страна уверено поддържа определения от Унгария път за развиването й в сходство с нейните присъщи условия. „ Изграждането на модернизацията в китайски жанр ще донесе повече благоприятни условия на останалите страни по света, в това число и Унгария “, добави още Си Дзинпин. 

Орбан на собствен ред съобщи, че Унгария изрично поддържа и ще продължава да поддържа правилото за „ един Китай “. Съвместното създаване на „ Един пояс, веднъж “ към този момент е постигнало съществени триумфи, създавайки работни места и подобрявайки живота и работата на унгарците. Той посочи още, че китайското развиване е опция, а не риск за Европа. Унгария желае да ускори многостранните съвещания и съдействие с Китай, с което дружно да допринесат за отбраната на мира и стабилността в света. 

Двамата държавни глави също размениха отзиви по украинския въпрос. Си Дзинпин акцентира, че Пекин постоянно е полагал старания за мирното разрешаване на рецесията и ще продължи да способства за по-скорошното намиране на спокойно решение в съгласуваност с останалите страни. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6935Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед11192Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед11527Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед11690Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед20543Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияАлтернативен Поглед77480Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76284В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР