На 8 и 9 юли TCS Racing Park“ – Букурещ

...
На 8 и 9 юли TCS Racing Park“ – Букурещ
Коментари Харесай

Александър Тасев от Симитли - сред 7-те българи на Световното първенство по мотокрос за юноши в Румъния 

На 8 и 9 юли „ TCS Racing Park “ – Букурещ беше хазаин на Световното състезание по мотокрос за юноши. На трасето се пуснаха над 270 състезатели от 37 страни, които си оспорваха призовите места в класовете МХ 65, МХ 85 и МХ 125. Седем българските водачи се състезаваха с връстниците си освен от цяла Европа, а и от Южна Африка, Австралия, Колумбия, Еквадор, Иран, Съединените щати, Тайланд и Уганда, сред които при 85-кубиковите Александър Тасев от „ Александър моторспорт “.

„ Преживяхме съревнование от международен сан, което е мощна мотивация да продължим напред. – разяснява майката на 13-годишния играч от Симитли Иванка Илиева. – Само в неговия клас имаше 83 състезатели от целия свят - най-хубавите в света - италианци, французи, холандци - от целия свят и в действителност децата бяха със сериозна подготовка. Беше доста забавно за децата там, уредниците бяха подготвили впечатляваща стратегия в центъра на Букурещ - имаше сцена и бяха показани персонално всички състезатели. България не се класира, само че и самото присъединяване е победа за всички нас. “- показа още Иванка Илиева.

Александър Тасев се състезава от четиригодишен. Той прегръща фантазията на своя татко Димитър Тасев, който му е и персонален треньор. Работи доста и доста тренира, а фамилната компания “Тасио ” е главен спонсор на състезателя.

Още от дребен е по трасетата, обича моторите. “Ямаха ” е неговият мотор и тренира към този момент повече от 9 години. Девет години на доста труд, персонални тествания и сила, на която и неговата майка се удивлява.

“Удивлявам се на силата и на Александър, само че и на брачна половинка ми, с която не престават да упражняват и състезават. - споделя Иванка. - За благополучие работим доста и Сашко има най-хубавия мотор в неговия клас, само че за цялото семейство е доста мъчно, тъй като единствено с цел да се подготвим за присъединяване в съревнование ни лишава пет дни, само че се опитваме да се оправим и в бизнеса, и в спорта. Физическите старания от него и от татко му не са малко, само че пък те имат имат сериозен възторг и обич и не се отхвърлят, все пак. ”

На няколко пъти състезателят от Симитли Александър Тасев е на ръка разстояние от третото място в Републиканския шампионат, само че и по тази причина неговата майка има пояснение - тъй като е рационален и добре преценя нещата. Освен това е единственият български играч, който може самичък да ремонтира мотора си.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов постоянно е подкрепял и ще поддържа спортните изяви на децата от общината и откровено поздравява Александър Тасев и фамилията му за спортния дух и образец.

Александър Тасев ще бъде седми клас, учи в учебното заведение в Симитли и е отличен възпитаник. И най-вече обича литературата. Неговите желания са да продължи да изкачва този сложен път към върха в българския и международен мотокрос.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР