На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков посрещна

...
На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков посрещна
Коментари Харесай

Кметът на Гулянци награди ученик от СУ „Хр. Смирненски“ за успешно представяне в национален конкурс за есе

На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков посрещна в кабинета си Бранимир Петков, който беше класиран на второ място в националния конкурс за есе на тематика „ Доброволчеството, акт на взаимност в битката с бедствията и пожарите “. В наличието на началника на районен съд ПБЗН гр. Гулянци Валери Предов, представители на учебното заведение и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, кметът поздрави Бранимир и му връчи парична премия, дарове, грамота и почетната значка на МКБППМН „ Кавалер на златното сърце “ за интензивно присъединяване в учебния живот и положителния образец, който дава на връстниците си. „ За мен е наслаждение да се срещам с такива будни и ангажирани младежи, които разпространяват общината и показват родното си учебно заведение и обитаемо място почтено. “ – показа Лъчезар Яков при награждаването.

Бранимир благодари за оказаното внимание и описа, че не е очаквал да се класира на призово място в състезанието: „ Аз просто споделих мислите, които ме вълнуват, в есе. Радвам се, че то е оценено. “ Единадесетокласникът към момента не е решил по какъв начин ще продължи образованието си след гимназия. Интересите и заниманията на Бранимир са разностранни, а любознателността му неограничена. Има предпочитание да бъде ветеринарен доктор. Обича животните, природата и риболова. Като всеки младеж прекарва и много време на компютъра. В учебно заведение Брани е измежду най-активните възпитаници, а в всекидневието си е деликатен и добър към всички. Уверено декларира, че би взел участие в доброволчески отряд. И в този момент той е част от сходни акции със своите връстници и съидейници от Клуб „ Подай ръка “ към БМЧК. „ Иска ми се хората да обръщат повече внимание на дребните неща, тъй като те са същински значимите. “ – счита Брани и добавя: „ Нужно е да влагаме сърце във всичко, което вършим, освен в любовта. Тогава нещата ще се подредят и светът ще е по-добро място. “

Националният конкурс за есе на тематика „ Доброволчеството, акт на взаимност в битката с бедствията и пожарите “ беше проведен от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” към Министерство на вътрешните работи и „ Национална асоциация на доброволците в Република България ” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта във връзка Деня на доброволеца - 5 декември. Победителите бяха оповестени в средата на януари. Награждаването ще се състои на 22 февруари в град София на годишната гала „ Пожарникар на годината “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР