На 7 октомври 2023 г. неочаквано и изненадващо Хамас удари

...
На 7 октомври 2023 г. неочаквано и изненадващо Хамас удари
Коментари Харесай

Ивайло Чорбов: Подкрепяме пратеник на ООН, че в Израел се извършва геноцид – за кратко бяха избити над 20 000 невинни деца

„ На 7 октомври 2023 година ненадейно и изненадващо Хамас удари Израел, умъртви 1160 души и отвлече 250. Изненада имаше основно за живеещите в личните си стандарти западни дипломации и на процедура за техния анклав в източното Средиземноморие Израел. За страдание, за угнетяваните от години палестинци това беше възприето като акт на отмъщение и показващ крещящата потребност от сериозно отношение към Израел. ", сподели националният представител от „ Възраждане " Ивайло Чорбов в декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание.

Той напомни малко статистически данни, че в отговор Израел избива и отвлича над 32 000 палестинци, от които убити над 20 000 деца, а 2 милиона бяха изселени. Освен това цялата жилищна инфраструктура на линията Газа е срината.

„ Нима прекършеното бъдеще на десетки хиляди деца - физически убити от израелски бомби или останали сираци е битка с тероризма? " Възраждане " не счита по този начин. Ние осъждаме закононарушенията, осъществени от Хамас, само че изрично поддържаме оценката на специфичния делегат на Организация на обединените нации за Палестина - Франческа Албанезе, че последвалите дейности на Израел са геноцид. Нека последваме ясния образец от оценката на Организация на обединените нации. Това ще бъде първа стъпка към действително разискване, без премълчаване на предпоставките за войната в Близкия изток. Мир с премълчаване не се реализира. А най-грозните неистини са премълчаните истини. ", разяснява още Чорбов.

Според него, това че от десетилетия в източното Средиземноморие се построява съвременна народна власт от западен модел, наречена Израел, която се развива с бързи темпове и агресира против арабските си съседи най-много с помощ от западни сътрудници, е трансформирала младата страна в самонадеян потребител, без оглед ничии други ползи, опасения или потребности.

„ Тел Авив си разреши да нападна и дипломатически представителства в трети страни заради опасения за личната си сигурност и наяве предпочитание за отплата. След убийството на 9 чиновници на Организация на обединените нации през октомври 2023 година, на 1 април още 7 филантропични служащи на интернационална организация, пристигнали да оказват помощ за изхранване на милионите мизерстващи след израелските нападения, бяха убити от израелски бойци. Днес западната интернационалната общественост продължава да подминава с лекост обстановката и на процедура насърчава Тел Авив да работи както откри за добре. ", добави Ивайло Чорбов.

От „ Възраждане " са на мнение, че мир в региона може да бъде реализиран, когато истините се изричат в точния момент, признаят се грешките на всички държавни и политически съучастници в геноцида над цивилното население в Палестина и в тероризма над израелци.

„ А това значи наложително и основаване на самостоятелна страна Палестина. България е една от дребното страни и българският народ е измежду малцината, които имат исторически близки и другарски връзки както с Израел, по този начин и с арабските страни. България има капацитет да бъде освен участник, само че и значим детайл в договарянията за дълготраен мир в Близкия изток. В този спор миротворчеството ни би трябвало да стартира с ясна държавна позиция за грозната истина, че Израел от дълго време мина границата на самоотбрана и прави геноцид. Мълчанието пред очевадните истини, пред кървавите неточности на Израел през днешния ден и пред човешките нещастия на мирните жители, единствено поради подмолните дипломации - в тази ситуация в интерес на Израел, обезсмисля всякакво интернационално право и води до набожен фанатизъм даже в интернационалните връзки. ", сподели в умозаключение националният представител от „ Възраждане " като сподели, че истините сред другари не би трябвало да се премълчават, тъй като се трансформират в мечешка услуга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР