На 7 февруари от 11:30 ч. в Младежкия дом на

...
На 7 февруари от 11:30 ч. в Младежкия дом на
Коментари Харесай

В Белоградчик обсъждат подобряване на транспортната свързаност на Северозапада

На 7 февруари от 11:30 ч. в Младежкия дом на Белоградчик ще се организира публично разискване на концепцията за интегрирани териториални вложения „ Развитие на резистентен туризъм и възстановяване на транспортната съгласуваност на западните околности на Северозападен район за обмисляне от равнище 2 “. Срещата се провежда от Областния информативен център – Видин по отношение на настояща процедура за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".
В създаването на концепцията АПИ взе участие с оферти за главен ремонт на сектори от третокласната пътна мрежа в района. С сполучливото осъществяване на плановете ще се подобрят транспортните връзки сред обитаемоте места и изискванията за туризъм. Проектите плануват ремонт на близо 23 км републикански пътища на територията на община Белоградчик. Те са препоръчани за финансиране по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 и в случай че бъдат утвърдени със средства от европейските фондове ще бъдат ремонтирани близо 9 км от път III-1401 Вещица – Белоградчик, на територията на селата Вещица и Дъбравка и Белоградчик, и към 9 км от път III-1102 Кладоруб – Салаш, които са в землищата на селата Вещица, Върба и Кладоруб. Ще бъдат доизградени и последните 5 км от път III-1102 в сектора от Салаш до границата с Република Сърбия.
Освен пътните планове на АПИ, концепцията включа още облагородяване и социализиране на региона към пещера „ Магура “ и прохода „ Кадъ Боаз “. Тези планове ще се създават и извършват от община Белоградчик. Крайната цел е развиването на туризма и възстановяване на достъпа до културните забележителности на територията на региона.
Линк към презентация на идея „ Развитие на резистентен туризъм и възстановяване на транспортната съгласуваност на западните околности на северозападен район за обмисляне от равнище 2 “ вижте .  
Можете да гласувате в онлайн анкета за идея „ Развитие на резистентен туризъм и възстановяване на транспортната съгласуваност на западните околности на северозападен район за обмисляне от ниво2 “
Всяко заинтригувано лице или страна, може да направи рекомендации или възражения, които да изпрати на електронната поща на ОИЦ-Видин/Звено за обществени съвещания към РСР на СЗР, само че не по-късно от три дни след публичното разискване:.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР