На 7 декември Гулянци даде старт на празничния сезон с

...
На 7 декември Гулянци даде старт на празничния сезон с
Коментари Харесай

„Споделени коледни вълшебства“ даде старт на празничния сезон в Гулянци

На 7 декември Гулянци даде старт на празничния сезон с самодейността „ Споделени коледни магии “, която се организира под патронажа на кмета на общината Лъчезар Яков и сплотява креативния ентусиазъм и възторг на администрация, читалище, учебно заведение, детска градина, ЦОП, МКБППМН.



Тази година празникът стартира с изложба-конкурс на коледни сладки и изкушения. Община Гулянци добави аромата с парещ шоколад за всички на площада. Жури с ръководител основният готвач на Социален патронаж гр. Гулянци – Йордан Петров, който е прочут кулинар и чревоугодник, оцени вкусовите и естетически качества на изделията и класира спечелилите.



На първо място, с огромна премия от 150 лева беше класирано отборното показване на ДГ „ Незабравка “ гр. Гулянци – колектив, деца, майки и баби.

На второ място с премия от 100 лв. се подреди тимът на учителите от начален стадий на СУ „ Хр. Смирненски “ гр. Гулянци.

Трета премия получи прелестния щанд на учителките от ДГ „ Щастливо детство “ с. Брест.

Журито връчи и три поощрителни награди – на учениците от СУ „ Хр. Смирненски “, на Виктория Димитрова и нейната баба и на тима на НЧ „ Пробуда “ с. Загражден.

Публиката също имаше опция да опита и оцени кулинарното показване и с най-вече гласове за любим бе провъзгласен тимът на 4б клас на СУ „ Хр. Смирненски “ с класен началник Рени Маркова. Те също получават премия в размер на 100 лв..



Кулминация в празничната вечер беше запалването на коледните светлини и последвалата заря и концерт на децата-самодейци при НЧ „ П. Р. Славейков “ гр. Гулянци. Кметът на общината Лъчезар Яков откри празничния сезон, благодари на ангажираните с подготовката и провеждането на самодейността и поздрави присъстващите на площада с благопожелание за здраве и доста въодушевление в идващите дни. „ Най-ценното на тези празници е това, че сме дружно. “ – приключи той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР