На 4 септември 2023 г. се проведе отчетно-изборно Общо събрание

...
На 4 септември 2023 г. се проведе отчетно-изборно Общо събрание
Коментари Харесай

Доц. Христина Лебанова е новоизбраният декан на Факултет „Фармация“ на МУ – Плевен

На 4 септември 2023 година се организира отчетно-изборно Общо заседание на Факултет „ Фармация “, на което бе определен новият декан на най-младия факултет – доцент Христина Лебанова. Тя поема ръководството на факултета до м. юни 2025 година, а длъжността зам.-декан ще продължи да извършва доцент Мая Йотова.

В началото на съвещанието на Общото заседание ръководителят доцент доктор Галя Ставрева даде думата на доцент доктор Мариела Камбурова, ВрИД декан на Факултета по Фармация, която показа доклада за активността на Факултета за интервала юни 2022 – септември 2023 година След приемане на доклада бяха показани двамата претенденти за декан – доцент Мая Йотова и доцент Христина Лебанова.



Кандидатите за декан показаха мандатните си стратегии и дадоха отговор на въпроси от страна на членовете на Общото заседание. След скришен избор с дребна преднина за декан бе определена доцент Христина Лебанова.

В мандатната си стратегия доцент Лебанова очерта основните цели в развиването на Факултета по фармация: акредитиране на докторски стратегии в ПН 7.3 Фармация; поощряване на отличните студенти и докторанти да вземат участие в състезания за преподаватели във Факултет „ Фармация “; повишаване на каузи на нехабилитираните преподаватели по профилираните фармацевтични дисциплини; осъществяване на целенасочена политика и дейна колаборация с управлението на Университета за обезпечаване на диференцирано нарастване на заплатите на преподавателите във Факултета. След което тя детайлно изложи задачите и задания, които си слага за осъществяване в областта на образователната активност, научноизследователската активност, следдипломното образование, административната активност и в публичната сфера.

В умозаключение доцент Лебанова акцентира: „ Сътрудничеството е в основата на този мандат, защото Факултетът се стреми да откри по-дълбоки връзки с университетски сътрудници, институционални сътрудници и заинтригувани страни от промишлеността. Тези съюзи освен ще обогатят академичната среда, само че и ще подтикват провеждането на научни проучвания и внедряване на получените резултати в практиката. “

Доц. Христина Лебанова е магистър-фармацевт със специализация по клинична фармация от Медицински университет – София и магистър по публично здраве и здравен мениджмънт от Медицински университет – Плевен. От 2015 година е доцент в Медицински лицей на МУ-Плевен, а от 2016 година е част от преподавателския състав на Факултет „ Фармация “. Доц. Лебанова преподава по наложителните дисциплини „ Социална фармация и фармацевтично законодателство “ и „ Фармацевтични грижи “, както и по свободноизбираемите дисциплини „ История на фармацията “ и „ Клинични изпитвания на лекарствени артикули “. Научен началник е на трима докторанти и на трима специализанти. Ръководител е на три научни плана.

Доцент Лебанова е член на държавната изпитна комисия за придобиване на компетентност по „ Организация и стопанска система на дистрибуторската и аптечна процедура “. Тя е ръководител на Комисията по качество на Българския фармацевтичен съюз и член на Управителния съвет на Българската асоциация по индустриална фармация. Тя е измежду учредителите на консорциума Pharmacy of Tomorrow, който сплотява учени в региона на фармацевтичната процедура от България, Полша, Португалия, Украйна, Турция и Сърбия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР