На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още един

...
На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още един
Коментари Харесай

Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 година украински военнослужещи унищожиха още един аероплан на съветските окупационни сили. Говорим за Су-25.

Това заяви във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски, представен от УНИАН. Отбелязва се, че вражеският аероплан е бил свален в региона на Донецк. Су-25 е погубен от военни от 110-та обособена механизирана бригада.

Президентът добави, че военните  са имали доста работа през целия ден.  Сутринта военните са свалили 13 дрона. В същото време през денонощието съветските войски са употребявали 8 ракети от друг вид и съвсем 70 управляеми бомби против гранични обитаеми места и позиции на фронта.
 Над Украйна е свален съветски изтребител Су-25
Над Украйна е свален съветски изтребител Су-25

Няма публично удостоверение от Москва

" Руското зло даже в навечерието на Великден не понижава желанието си да основава руини и единствено от нас с вас - от всички нас и от всички, които в действителност оказват помощ на Украйна - зависи къде тъкмо ще спрат тези руини и по кое време. окупаторът ще загуби. Искам да благодаря на всеки, който в този момент е боец в нашите мобилни огневи групи, във Военновъздушни сили, в екипажите на противовъздушната защита от други типове и родове войски - на всички, които пазят и ще пазят украинското небе от съветския гнет, " сподели той.

Държавният глава акцентира, че в тези дни би трябвало да бъдете оптимално деликатни.

Според Генералния щаб на украинските въоръжени сили, за повече от две години пълномащабна война на Русия против Украйна врагът е изгубил повече от 650 самолета. От тях 348 са самолети.

Противникът, съгласно Киев,  понася загуби и в други транспортни средства. Така към сутринта на 4 май украинските военни са унищожили 9611 дрона, 7366 танка, 12 148 артилерийски установки и хиляди други оръжия.
 Украинските Военновъздушни сили отброиха още един свален Су-34
Украинските Военновъздушни сили отброиха още един свален Су-34

През целия ден организациите съобщаваха за сполучливото му събаряне, само че военните потвърдиха късно денем

Загубите на персоналния състав на съперника възлизат на 473 400 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР