На 30-ти септември, служители на РУ – Долна Митрополия и

...
На 30-ти септември, служители на РУ – Долна Митрополия и
Коментари Харесай

Седем са задържани за престъпления срещу политическите права на гражданите при полицейска операция в Долна Митрополия, област Плевен

На 30-ти септември, чиновници на районно управление (на МВР) – Долна Митрополия и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен са провели профилирана полицейска интервенция на територията на община Долна Митрополия. Целта е определяне и задържане на лица, причинители на закононарушения срещу политическите права на жителите. По реда на член 83 от ЗМВР са направили инспекции на 7 адреса в град Долна Митрополия и село Ставерци. В лек автомобил „ Ленд Ровър “, благосъстоятелност и паркиран пред дома на 57-годишен в село Ставерци, е открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници, персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия. Събрани са доказателства, че на съответна дата и място в града, 57-годишният е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е уверявал, че ще заплати по 40 /четиридесет/ лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия.
С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани 57-годишният и още шестима – 50-годишен, 33-годишен, 60-годишен и 32-годишен поданици на село Ставерци, както и 50-годишен и 52-годишен от град Долна Митрополия, съпричастни към закононарушението. Снети са им пояснения. По случая работата продължава.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР