На 30 април изтича срокът за кандидатстване за прием в

...
На 30 април изтича срокът за кандидатстване за прием в
Коментари Харесай

Наближава срокът за кандидатстване в първа група в детските градини в Търговище

На 30 април изтича срокът за кандидатстване за банкет в първа група в детските градини за образователната 2024/2025 година Това оповестиха от Община Търговище. Заявление за присъединяване в класирането може да се подава от родителите на място в определената детска градина или на електронната поща на съответното заведение.

358 са оповестените свободни места за банкет . Те са разпределени в 13 групи в 10 детски градини. По две първи групи са планувани в Детска градина №1 „ Веселушко “, Детска градина №2 „ Осми март “ и Детска градина №11 „ Звънче “.

Класирането на децата ще се прави посредством използване на водещ и спомагателни критерии . Водещ аршин е близостта на детската градина до непрекъснатия и/или сегашния адрес на детето . За задачата са избрани прилежащи региони към всяка от постройките на десетте детски градини. Родителите ще могат да подават заявки за банкет на децата и в заведения, които са отвън прилежащия им регион. В тези случаи обаче те ще бъдат одобрявани, в случай че след класиране на всички от прилежащия регион, има останали свободни места.

С преференции при приема в първа група ще се употребяват децата, с непрекъснат и/или сегашен адрес в прилежащия регион от най-малко две години . Допълнително точки при класирането ще получават деца с един или двама умряли родители, деца на работещи родители или студенти, деца с незнайни родители и такива, които са посещавали яслена група към същата детска градина, и други.

Наредбата за изискванията и реда за банкет в детските градини, карта на прилежащите региони и мостри на всички нужни заявки могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Общината.

Графикът на дейностите по приема е оповестен в раздел „ Администрация – Дейности – Хуманитарни действия – Образование “.

На вниманието на водачите: На 29-и април ще се стопира придвижването по пътя Велико Търново – Търговище

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР