На 29 юли се проведе четвъртото издание на състезанието по

...
На 29 юли се проведе четвъртото издание на състезанието по
Коментари Харесай

Със състезание по риболов в община Гулянци противодействат на наркоманиите

На 29 юли се организира четвъртото издание на надпреварата по лов на риба „ Риболовците могат без дрога “, проведено от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните при Община Гулянци.



На живописните рибарници „ Люляците “, сред Милковица и Шияково, се събраха 34 дребни фенове на риболова от цялата община, с цел да хвърлят въдици за най-вкусния и наедрял шаран, в битка за призовите места в конкуренцията. Старт на надпреварата дадоха кметът на общината Лъчезар Яков и секретарят на МКБППМН Александър Мичев.



Докато течеше инструктажът за сигурност, децата насочиха предизвикателство към кмета – да улови шаран. Предизвикателството беше изпълнено на втората минута и то с три килограмов образец, което повлия отлично на спортния хъс на децата. В този дух на общо развлечение и страсти, незабелязано минаха трите спортни часа.



Имаше наслада и отчаяние, имаше счупени въдици и кепчета, овации и неверни препоръки от публиката,… имаше всичко належащо, с цел да се получи едно положително и оспорвано съревнование – на пук на схващането, че риболовът е умерено и скучно занятие. За всеобщото вдъхновение способстваха и десетките раздадени награди за участници и аудитория.



На трето място се класира тим „ Късметлиите “ от с. Загражден. Втори на почетната стълбица се качиха „ Видрите “ от с. Милковица. Златните медали тази година са за „ Щукарите “ от с. Милковица. Журито раздаде и специфични награди: за най-голяма риба, за най-малка риба, за първа уловена риба. Поощрени с награди бяха и най-малките запалянковци, както и децата с автентично показване – танц, тематични екипи, грижа за природата. В последна сметка не остана играч, който да си тръгне от рибарниците без премия, за което децата благодариха сърдечно на уредниците, на общителните домакини и на донорите.



„ Състезанието „ Риболовците могат без дрога “ се организира за четвърти път, като задачата ни е да пристрастим към това потребно занимание повече деца. Затова тази година във всеки тим трябваше наложително да взе участие най-малко по един нов играч. “ – описа Александър Мичев, секретар на МКБППМН и добавя: „ Риболовът е това занимание и занятие, което ще построява у децата вярно отношение към природата и опазването ѝ, ще ги научи на самообладание, ще ги отдалечи от телефоните и компютрите и най-важното за нас от нездравословните въздействия и рисковите субстанции и привички. Според експертите риболовът е най-несъвместимото с наркоманиите занимание “.

Поради огромния интерес към самодейността, уредниците от МКБППМН към този момент обмислят разновидности идващото лято да бъдат обхванати повече деца, както и да провеждат „ Училище по лов на риба “ за тези, които в никакъв случай не са хвърляли въдица.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР