На 29 юли бе, след като преди това Мария Нейкова

...
На 29 юли бе, след като преди това Мария Нейкова
Коментари Харесай

Какви ключови решения взе Пламен Янев като областен управител на Бургас?

На 29 юли бе, откакто преди този момент Мария Нейкова подаде оставка. Преди това той изпълняваше длъжността на заместник-областен шеф.

Още на встъпителната си конференции пред медиите Янев съобщи, че ще заложи на бистрота и гласност в своите решения и дейности. Тогава той начерта – децентрализация на властта , решение на проблеми във ВиК бранша и събарянето на противозаконните здания в „ Росенец “ . Тогава той съобщи още, че главната цел на един управител и управленец е да остави повече благоприятни условия след себе си за идващите хора, в сравнение с е наследил.

„ Само, в случай че се възползваш от опциите, които са ти предоставени, а след теб остане затворен път, т.е. ти нищо не си приключил “.

Скоро по-късно Янев се зае с, като предприе редица срещи в няколко отраслови министерства и КЕВР в София. Той също по този начин предприе дейности за решение на проблемите в. Тогава той изиска от Община Бургас и Регионална инспекция за опазване на околната среда да продължат регулярно да мерят качеството на въздуха в двата бургаски квартала, като с цел да бъдат оптимално справедливи, той предложи те да се реализират най-малко два дни след превалявания в регионите.

Пламен Янев взе отношение и по горещия проблем с в община Средец и по-конкретно със селата Дюлево, Орлинци, Суходол и Светлина , за които има върху 8280 декара земеделска земя. Предложението бе импортирано от кмета на Община Средец и е признато от Общински съвет , само че не се хареса на огромна част от жителите на селата. Областният шеф спря решението и съобщи, че страната е съпричастна с паниките на хората. Впоследствие той организира поредност от срещи s жителите на селата и съобщи, че най-важно е да се вземе такова решение, което да бъде оптимално преференциално за всички.

„ Важно е да бъдат задоволени всички, с цел да има развиване на района, само че да не бъдат наранени разнообразни ползи на съществуващите бизнеси “.

Областният шеф си навлече гнева на огромна част от общинските съветници в новоизбрания тогава локален парламент, който постави клетва на 13 ноември. Тогава Пламен Янев, която бе безспорен факт освен за община Бургас, само че и за цялата страна. Това засегна част съветниците, които след това даже се разписаха в декларация срещу него и пожелаха да бъде отхвърлен. 

Друг мотив за спор сред Янев и Община Бургас стана тематиката с, която пропадна съвсем напълно в един сектор и стана рискова за преминаващите. Тогава от локалната власт упрекнаха страната за положението на пътя, само че Пламен Янев изрично съобщи, че в тази ситуация става въпрос за нелегално строителство върху държавен терен, което е осъществени без спазването на никакви строителни правила. Впоследствие той сезира прокуратурата с настояването тя да извърши обстойна инспекция на целия развой на противозаконното строителство и дали в това нелегално строителство има присъединяване Община Бургас и разходени ли са общински средства .

В края на предходната година вниманието на Янев бе ангажирано и с Приморско, където горещия проблем бе обвързван с. Тогава той съобщи, че резултатите от външни експертни мнения са удостоверили, че и ма пропуснати стадии още при самото задание за планиране. Областният шеф подсети, че още с встъпването си в служба е подхванал дейности, свързани с това допустимо най-бързо да бъде изработен вид за зареждане на Южното Черноморие и успокои хора, че ще имат вода.

Впоследствие през март стартира и спешната реорганизация на ПСПВ „ Ясна поляна “. Янев тогава още веднъж съобщи, че обектът е с огромно публично значение за хората в района. Очаквам интензивно присъединяване и от трите надзорни компании . Той се ангажира, че от страна на Областна администрация ще има ежеседмично наличие на обекта с оглед качественото и в период осъществяване.

Янев направи опит да се намеси и по отношение на. Той спря решението на Общински съвет, като повода бе, че в него липсва стимулирано предложение за увеличението на услугата, финансово-икономическа аргументация и не са показани планове на активността, приходите и разноските. Друг проблем бе, че не бяха калкулирани предстоящите приходи , нито нужните средства за даване на услугата през тази година.

Областният шеф има и съществена роля за това Бургас. Проектът стана факт, откакто Янев организира срещи в отрасловите министерства и убеди управленията им, че той е извънредно необходим на града . Той също по този начин предложи парите, отпуснати за строителството на постройката, да се преведат на Община Бургас . Идеята му беше по този метод да се обезпечи по-бързото строителство.

Янев обърна внимание и на наближаващия летен сезон и, който е водещ бранш за цялата област. Поради тази причина той провежда среща за опциите Летище Бургас да разгърне капацитета си , а на нея бяха поканени всички кметове ма 13-те общини, както и представители на бизнеса. За страдание на поканата му не откликнаха всички градоначалници , като огромна част от тях даже не изпратиха своите представители. 

Друг главен приоритет за регионалния шеф преди задаващото се лято бе да бъде решен казусът с нерегламентираното къмпингуване в Бургаско. Янев сложи акцент върху кемперите и караваните, като даде период на техните притежатели да ги реалокират от местата, на които са сложени нелегално, с цел да не се стига до насилственото им унищожаване. Само за два дни в средата на април бяха установени 80 каравани, които бяха непозволено ситуирани на плажа „ Вромос “ край Черноморец. Вследствие на осведомителната акция 20 от тях са непринудено отстранени от притежателите им. До последните дни на ръководството на Янев обсегът на инспекциите се разширавяше

На 19 април, като на поста регионален шеф още веднъж бе назначена Мария Нейкова. 

Променят разпоредбите за скоростта и паркирането на електрически тротинетки в Бургас

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР