На 28.11.2023 г. от 11:30 ч., с водосвет, отслужен от

...
На 28.11.2023 г. от 11:30 ч., с водосвет, отслужен от
Коментари Харесай

Откриха новия Център за спешна медицинска помощ в Елхово

На 28.11.2023 година от 11:30 ч., с водосвет, отслужен от Аархиерейски наместник ставрофорен иконом Николай Клюнков, бе открит новият Център за незабавна здравна помощ в гр. Елхово, който е част от народен план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ на Министерството на здравеопазването, финансиран от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР), посредством  Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020.

На формалната гала участваха господин Петър Гендов – кмет на Община Елхово, господин Християн Кускунов – ръководител на Общински съвет Елхово, доктор Веселина Коева – шеф на ЦСМП Ямбол, общински съветници, лекари и чиновници.  

„ На всички поисквам този център да работи безаварийно. Това, което е построено досега, ще пазим, само че и ще продължим да надграждаме. Заедно ще работим за развиването на града и общината. Бъдете здрави вие и вашите фамилии! “, сподели в своето послание господин Гендов. Д-р Коева от своя страна изрази благодарността си към всички, които са ангажирани с плана, както и към хората работещи в центъра.



С реализацията на плана са обезпечени подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване качеството при оказване на здравна помощ на популацията на територията на община Елхово и равнопоставен достъп до качествена здравна помощ при незабавни положения в сходство с най – положителните европейски практики и условия.

Извършени са редица действия по поправяне, реорганизация, рационализация и обзавеждане на центъра за незабавна помощ в Елхово. Закупени и предоставени са носилки, инвалидни колички, аспиратори, дефибрилатори, електрокардиографи, апарати за обдишване, монитори за следене виталните функционалности на пациентите, кислородна инсталация и други. Спешния център в Елхово разполага и с два нови и изцяло оборудвани санитарни автомобила – коли за спешна помощ.

Спешното поделение към МБАЛ – Елхово е от извънредно значение за региона, като през него за година минават стотици пациенти. Всички, над 30 лекари и медицински личен състав, ще работят в актуализирана и съвременна среда.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР