На 26 май 1990 г. Марлийн Уорън закусваше със сина

...
На 26 май 1990 г. Марлийн Уорън закусваше със сина
Коментари Харесай

Как органите на реда разрешиха случая с убиец, облечен като клоун

На 26 май 1990 година Марлийн Уорън закусваше със сина си Джо Арънс, когато той сподели, че смешник се доближил до входната им врата, носейки кошница с цветя и два балона. Аренс си спомня по какъв начин майка му радостно отваряше вратата и приемаше очевидните дарове, без да чака това, което сподели в този миг - " какъв брой хубаво " - ще бъдат последните й думи. Според полицията след секунди клоунът вдигнал револвер и прострелял Уорън в главата, поставяйки завършек на живота й и започвайки траяло десетилетия търсене на отговори.

„ Отне над 30 години, с цел да разберем всичко това “, споделя Джо Аренс пред кореспондента на „ 48 часа “ Питър Ван Сант.

Случаят – от часовете след стрелбата до изненадващия финален поврат – се проверява от „ 48 часа “ и Ван Сант в „ Убийство от смешник “, който ще бъде излъчен в събота, 28 октомври 2023 година в 10/9c по CBS и стрийминг по Paramount+.

имал спекулация с колежка, Шийла Кийн, която лишила коли в автомобилния бизнес, който той управлявал.

„ В часовете след убийството на Марлийн Уорън обвинените станаха ясни “, сподели Аронберг. „ Беше Шийла Кийн и беше Майкъл Уорън, само че Майкъл Уорън имаше оправдание. “

Властите потвърдиха, че Майкъл Уорън е бил в кола с другари, отпътували за конни надбягвания по времето, когато Марлийн е била простреляна, и той беше изключен като стрелец. Когато следователите разговаряха с Кийн за нейното местоположение, тя твърдеше, че търси коли, с цел да ги върне, само че не съумя да удостовери точното си местонахождение. Детективите също научиха, че жена, отговаряща на общото изложение на Кийн, е била видяна да купува костюм на смешник, както и балоните и цветята, оставени от клоуна, преди убийството.

Когато детективите откриха кола, отговаряща на описанието, обещано от Аренс на транспортното средство на нападателя, те споделиха, че са разкрили кафява коса, която образно подхожда на косата на Кийн. Също по този начин в колата и в жилището на Кийн са открити портокалови нишки, съгласно проверяващите, които дават отговор на описанието на перуката, която клоунът носи.

„ Шийла Кийн-Уорън имаше средствата, претекста и опцията да направи това “, сподели Аронберг.

Въпреки формираното обстоятелствено дело против нея, Аронбърг – която стана държавен прокурор на окръг Палм Бийч едвам години по-късно през 2012 година – споделя, че прокурорите по това време не са вярвали, че имат задоволително, с цел да обвинят Кийн в делото на Марлийн Уорън ликвидиране. И до момента в който времето минаваше без нови доказателства, казусът охладня.

„ В продължение на доста години … страдах в обезсърчение “, сподели Аренс.

До 2017 година най-сетне имаше известно придвижване по случая. Отдел за неуредени случаи бе тествал още веднъж остарели доказателства и откри, че ДНК на Кийн съответствува с косата, открита в хипотетичната кола за бягство. Когато следователите започнаха да търсят Кийн, те научиха, че тя е почнала нов живот със остаряла обич - Майкъл Уорън. Двойката се ожени през 2002 година, 12 години след убийството.

„ Ето някой, чиято брачна половинка е била убита и той преди малко се е оженил за основния обвинен “, сподели Аронберг. „ Когато комбинирате обстоятелството, че двамата са имали спекулация … и по-късно се ожениха, изглеждаше като задача изпълнена. “

Семейство Уорън управляваше заведение за бургери, наречено Purple Cow, от няколко години в Кингспорт, Тенеси. Според някогашни чиновници в ресторанта имало клюки, че Кийн-Уорън е прострелял някогашната брачна половинка на Майкъл Уорън и че тя е направила закононарушението, облечена като смешник. Детективите разговаряха с един чиновник, който сподели, че Кийн-Уорън се е облякла като смешник в ресторанта една година по време на Хелоуин и даже е предоставила на детективите фотография, на която се появява с клоунски грим.

Шийла Кийн-Уорън беше задържана за убийството на Марлийн Уорън на 26 септември 2017 година – 27 години след стрелбата.

„ Тя евентуално в никакъв случай не е предполагала, че след милион години ще бъде държана виновна за закононарушенията си “, споделя Аронберг за ареста. — Мислеше, че й се е разминало.

Адвокатът на отбраната на Кийн-Уорън Грег Розенфелд споделя, че тя освен не е отговорна, само че и карцерът й е резултат от безразсъдното предпочитание на държавната прокуратура на окръг Палм Бийч да затвори прочут безреден случай.

" Никога няма да разберем кой е умъртвил Марлийн Уорън, тъй като шерифството на окръг Палм Бийч и държавната прокуратура свършиха толкоз неприятна работа при следствието на този случай ", сподели Розенфелд. „ Мога да ви кажа без подозрение, че това не беше Шийла Кийн. “

Щяха да минат повече от пет години правосъдна драма и забавяния, преди делото най-сетне да стигне до непредвиден край.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР