На 25 юни отбелязваме Международния ден на моряка. Празникът е

...
На 25 юни отбелязваме Международния ден на моряка. Празникът е
Коментари Харесай

25 юни е Международният ден на моряка

На 25 юни означаваме Международния ден на моряка. Празникът е публично разгласен от Организацията на обединените народи (ООН) и има за цел да подчертае значимостта на моряшката специалност в международен мащаб и смисъла ѝ, с цел да просперира международната търговия.
 
В света работят над 1,5 млн. моряци, които обезпечават стоките за бита на човечеството. Всяка година се вършат акции, чиято цел е да се даде на необятната общност визия за изключителната значимост на моряшка специалност.
 
Програма за Международния ден на моряка във Варна:
Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море, ще създадат доброволци от съдружие " Булсар-к.д.п. Никифор Герчев " в Международния ден на моряка на 25 юни във Варна. Спасителната акция ще стартира в 10,30 ч. на Морска гара (пристанище Варна-изток, огромният басейн- 1,2, 3 и 4 кейови места " ).
 
Екип от членове на организацията за търсене и избавяне по море ще покажат по какъв начин се прави аварийно-спасителна активност на хора, паднали зад ръб както и евакуиране на аварирал кораб в намерено море. В демонстрацията се включват и водолазите от клуб " Приятели на морето " - Варна.
 
По време на акцията избавителните лодки на членове на организацията " Булсар " ще излязат в намерено море и доброволци ще проведат обучение по добиване от водата на хора, паднали зад борда. " Спасените " ще бъдат траснпортирани до брега с лодките и там ще им бъде оказана незабавна долекарска здравна помощ.
На 26 юни от 17.00 часа в зала " Пленарна " в Община Варна ще бъдат наградени призьорите в състезанието " Детско море ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР