На 25 май 2015 година ще настъпи Краят на света

...
На 25 май 2015 година ще настъпи Краят на света
Коментари Харесай

Френски астроном вещае Апокалипсис още тази година

На 25 май 2015 година ще настъпи Краят на света съгласно прогнозите на френския астроном Ерик Жулиен. Според специалиста Апокалипсисът ще бъде провокиран от кометата Швасман-Вахман.

Със своето съмнение Жулиен шокира международната общност, само че все пак специалистът е безапелационен, че рухването на Швасман-Вахман в Атлантическия океан ще затрие света.

Неговите калкулации демонстрират, че конфликтът ще бъде толкоз колосален, че ще провокира големи талази цунами с височина от 200 метра, които ще пометат всичко по пътя си.

Френският астроном споделя, че вероятността Краят да света да настъпи през май тази година е 95%. Според Жулиен първите потърпевши от бедствието ще бъдат жителите на северноамериканското крайбрежие.

 Вълни

В зоната на вълните цунами попадат Маями, Ню Орлиънс, Карибите, бразилски градове, крайбрежието на Венецуела. Вълни от по-малки размери ще доближат и крайбрежията на Ню Йорк и Вашингтон. Големите талази ще ударят и Канада.

От конфликта на кометата със Земята ще бъдат наранени и бреговете на Португалия, Испания и Гибралтар.

Френският астроном допуска, че кометата Швасман-Вахман ще задейства подводни вулкани при рухването си, от което най-засегнат ще бъде континентът Африка.

Шефът на българската обсерватория в Рожен Никола Петров обаче е песимистичен по отношение на тази доктрина.

 Падащ Метеор

Шансът кометата да се удари в Земята не е 95%, не е даже и 5%. Шансът е нулев. Небесното тяло се беше доближило до нашата планета преди 1-2 години и в този момент няма по какъв начин да направи противоположен завой и да се върне, с цел да ни удари. Може да мине около Земята, само че изрично мога да заявя, че до конфликт няма да се стигне – декларира българският специалист пред вестник България през днешния ден.

По негови думи сходни прогнози за международни произшествия имат за цел единствено да всяват суматоха измежду хората.

По данни на НАСА най-близкото прекосяване на кометата Швасман-Вахман е било през 1947 година. Какво ще се случи тази пролет е мъчно да се планува, тъй като не е ясно какви елементи от кометата ще долетят до земната повърхнина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР