На 24-ти протест излизат жители на Харманли днес. Недоволството на

...
На 24-ти протест излизат жители на Харманли днес. Недоволството на
Коментари Харесай

Харманли с 24-ти пореден протест срещу мигрантите

На 24-ти митинг излизат поданици на Харманли през днешния ден. Недоволството на локалните е ориентирано против набезите, своеволията и престъпността, по думите им, дело на мигрантите. В града е ситуиран най-големият център за мигранти в страната, който дава заслон на над 1700 души.

„ Настояваме за неотложно намеляване на броя на леглата в центъра. Смятаме, че в най-хубавия случай броя би трябвало да бъде сведена до най-много 400 кревати. Агенцията за бежанците не чува настояванията ни и това, че градът е пропищял от мигрантите ", показват уредниците на митинга. От инициативния цивилен комитет желаят и цялостна реституция на оградата на бежанския център, непрекъснато видеонаблюдение, надзор на входа, който да се прави с лицево различаване.

Протестиращите са безапелационни, че бежанците, настанени в центъра, всекидневно и даже ежеминутно нарушават публичния ред, а държанието на множеството мигранти е неприемливо, провокативно и престъпно.

„ Не съблюдават вътрешния устав, не съблюдават разпоредбите за придвижване по улиците, заемат парковете за отдих в града, оставят доста нечистотия след себе си, движат се на групички, а доста от тях са въоръжени с ножове ”, прибавиха още протестиращите.
Те споделят, че са очевидци на непрекъснати нарушавания, които са фрапиращи, а младежите в Харманли се тормозят.

" Страх ме е да си разхождам бебето с количката на открито. Те са постоянно въоръжени с хладни оръжия, гледат необичайно дамите, подмятат подмятания. Не се усещаме в сигурност. Ако детето ми беше по-голямо никога не бих го пуснала да се разхожда единствено в града. Преди да създадат Центъра за бежанци си живеехме умерено. Тук всички се познаваме, имаше ред. Сега чакаме непредвиденото ", съобщи обезпокоена Лили Георгиева от Харманли.

" Труд news " напомня, че преди към месец непринудено проведен митинг ускори полицейското наличие в кв. " Овча купел " в София.
Жители на столицата се събраха в региона на станция “Мизия ” на метрото. Гражданското неодобрение бе под наслов " Овча купел - без боязън и принуждение " се провежда в обществените мрежи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР