На 21 април 2019 г. в Летница се проведе първия

...
На 21 април 2019 г. в Летница се проведе първия
Коментари Харесай

Автомоделистите от СТМК Враца караха на пистата в Летница /снимки/

На 21 април 2019 година в Летница се организира първия шампионат от календара на Българска федерация по автомоделни спортове за 2019 година В конкуренция за премиите на Община Летница, взеха присъединяване състезатели от Пазарджик, Русе, Летница, Левски, Плевен, София, Враца и Козлодуй. Турнира беше открит от кмета на Летница Красимир Джонев.
СТМК Враца взе присъединяване в шампионата с шест състезателя – Любомир Цветомиров, Никола Костов, Самуил Кулев, Петър Цветков, Петър и Боян Стаменови.
Победителите по класове:

On road electro
Клас 1/10 Electric Touring
Състезателя от Семеен кодекс "Кинетик "/Русе/ Тодор Томов завоюва купата за първото място. Представителите на СТМК Враца Боян и Петър Стаменови заеха второ и четвърто място, а Петър Цветков остана седми.
Клас 1/10 Electric Super Stock
Боян и Петър Стаменови от СТМК Враца завоюваха сребърен и бронзов орден, а Петър Цветков – шестото място. Победител в този клас е Тони Янчев от Козлодуй.
Клас 1/10 Electric Stock (деца и начинаещи)
Любомир Цветомиров от СТМК Враца приключи конкуренцията на второ място, Никола Костов остана четвърти /във второто за него състезание/, а Самуил Кулев остана пети. Първи в този клас стана представителяj на домакините Денислав Топалов.

Оn road - nitro
К Л А С - 1:10 I.C. 200 MM
Любомир Цветомиров и Петър Цветков от СТМК Враца завоюваха второ и трето място. Победител в оспорваната битка стана Тони Янчев от Козлодуй.

Наградите на спечелилите бяха връчени от Любомир Стефанов, хазаин и уредник на надпреварата и Дамян Петров, зам. Председател на БФАМС. Главен арбитър на шампионата беше Иванчо Ганчев от Враца.
По същото време Алекс Вълков – представляваше СТМК Враца на off road шампионат в Svilajnac – Сърбия. Това е първото съревнование зад граница в което взе участие нашият играч. В конкуренцията Алекс зае девето място в клас 1/8 електро бъги. Победител в този клас и клас 1/8 нитро бъги, стана Марио Вутов от Козлодуй.
Следващо съревнование от календара на Българска федерация по автомоделни спортове е шампионат, проведен и за премиите на СТМК Враца, който ще се организира на писта „ Огнян Филипов “ на 4 май 2019 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР