на 19 август в 22:00 – с нов епизод всеки

...
на 19 август в 22:00 – с нов епизод всеки
Коментари Харесай

В търсене на 600 унции злато по Viasat Explore

на 19 август в 22:00 – с нов епизод всеки четвъртък по същото време, с повтаряне в събота от 20:25.

  „ Австралийски търсачи на злато “ по Viasat Explore – четвъртък 22:00, събота 20:25



В тази връзка тук обобщаваме няколко от най-големите находки на злато в света:
Едно от най-големите части злато е намерено единствено на 30-ина см подземен
Преди повече от 150 години, на 5 февруари 1869 година в Австралия откриват най-голямото парче злато в света. Парчето, което кръщават Уелкъм Стрейнджър (бел. Пр. „ Добре пристигнал, Страннико “) се намира единствено на 30-ина см под повърхността на земята. Двама миньори от Англия, Джон Дийсън и Ричард Оутс, се натъкват на него в златните мини на Виктория, едни от най-големите в Австралия и до ден сегашен.

Буцата, която се оказва над 72 кг, е толкоз голяма, че се постанова да я разполовят, с цел да я претеглят, а са толкоз разчувствани, че пропущат да я снимат преди този момент, тъй че остава увековечена единствено като рисунка. Самият Уелкъм Стрейнджър също не оцелява: той е претопен и трансфериран в Националната банка на Англия.



Австралийски търсачи на злато по Viasat Explore – запознайте с Jacqui Andrew




Рекордът на Welcome Stranger е усъвършенстван също в Австралия
Най-голямото парче злато и до ден сегашен, също е намерено в Австралия, в мината Бета Хънт в Камбалда в югозападната част на континента. Находката е на миньор на име Хенри Доул и е на дълбочина от повече от 500 м, направена с експлозив през 2018 година Той открива освен тази буца, само че и още доста части, най-голямото от които е към 90 кг: нужни са трима души, с цел да го извадят на повърхността.



От находката за 2.6 млн $, 68% са чисто злато. Доул и сътрудниците му изваждат общо 40 буци от мината, чиято обща стойност надвишава 13 млн. $. Доул разяснява откритието си по този начин: " Миньор съм от 16 години. Никога в живота си не съм виждал нещо сходно. Имаше части злато на повърхността, по земята... в действителност уникално… събирахме ги с часове! ”

Когато дребното благосъстояние е извадено, мината е укрепена, а частите са превозени с въоръжена защита. Парчето е наречено Крал Хенри – на откривателя си и е купено от най-стария монетен двор, Пърт Минт, който го излага в личната си експозиционна зала.

Австралийски търсачи на злато по Viasat Explore – запознайте се с The Ferals




Най-голямото парче, намерено с железен детектор, тежи над 27 кг
Злато се намира освен с копаене в мини, само че и със специфични железни детектори. Най-голямото такова парче – „ Ръката на ориста “ – е намерено през септември 1980 година от Кевин Хилиър в Кингоуер, Виктория. Парчето е единствено на 30-ина см подземен, изправено. То е на стойност над 1 млн $ и сега е изложено в Биксоли, Мисисипи.

И до през днешния ден към момента търсенето с железни детектори дава резултат. Неотдавна откриха парче с формата на рибя опашка покрай Мелбърн, в Баларат, което тежи над 5 кг. Златотърсачът, който остава неизвестен, употребява доста модернизиран ръчен железен детектор, който може да засече съществуване на доста по-голяма дълбочина от нормално: по този начин прави находка на повече от 6 м подземен, в регион, претърсван неведнъж преди този момент.

Шест от 10-те най-големи части злато в света са открити в Австралия, тъй че не е чудно, че златната тресчица още върлува на този континент. „ Австралийски търсачи на злато “ наблюдава 7 от многото екипи златотърсачи, които пробват разнообразни метори, с цел да претърсят обещаващи места на континента с вярата да им излезе шансът и да открият най-голямото парче в историята до момента – по Viasat Explore , от 19 август.

Австралийски търсачи на злато по Viasat Explore – запознайте се с Goldtimers







Viasat Explore е основан от освен това. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и невероятното ни движи напред. От настоящи научни открития до ежедневния живот на забавни хора, които вършат всичко по малко по-различен метод. За цялостната стратегия на ТВ канала следете. Следете ни и на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР