На 15-ти юни в град Никопол - обл. Плевен се

...
На 15-ти юни в град Никопол - обл. Плевен се
Коментари Харесай

В Никопол проведоха учение за действие при възникнала опасност от наводнение, причинено от река Дунав

На 15-ти юни в град Никопол - обл. Плевен се организира общинско обучение на тематика: „ Дейност на щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, органите за ръководство и силите на единната избавителна система при зародила заплаха от наводняване на територията на Община Никопол, породено от река Дунав ".

Учениетое в осъществяване на заповед на регионалния шеф на област Плевен.
С оглед на създалата се сериозна конюнктура по предписание на кмета на общината, беше осъществено обявяване на състава на щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия.

Практическата част езапочнала с пожар в заседателната зала на общината, в резултат от високите води на река Дунав и късо съединяване в ел. инсталацията.

Извършена ебилаевакуация на чиновниците в постройката заради задимяване, след което огнеборци са пристъпили към гасене на зародилия пожар.



Прибързо покачващите се води, Щабът е взел решение за надграждане на речната дига с наличното в допълнение построено техническо оборудване на дигата на река „ Дунав “, като в допълнение са укрепени сериозни места. С доставената от РДПБЗН - Плевен машина за пълнене на чували с пясък, в оптимално къс период са били напълнени чували и са доставени на сериозните места.

Съвместно с екип на РДПБЗН - Велико Търново са проиграни дейности по търсене и избавяне по вода на лодка и бедстващ човек в река Дунав, като са били употребявани две моторни лодки и въжени уреди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР