На 12 октомври 2023 г. на специално медийно събитие в

...
На 12 октомври 2023 г. на специално медийно събитие в
Коментари Харесай

Всеки пети българин в активна възраст използва ОББ Мобайл

На 12 октомври 2023 година на особено медийно събитие в ОББ Галерия бяха показани достиженията и еволюцията на ОББ Мобайл. Като най-голямата банка в България и водач в цифровото развиване и промяна на банковия пазар, Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, не стопира да предлага нови цифрови артикули и услуги. В събитието взеха присъединяване Татяна Иванова, изпълнителен шеф " Дигитализация, данни и интервенции " на ОББ и иновационен водач на KBC Груп в България, и Мирослав Ризенов, шеф „ Дигитални канали “ на ОББ.

ОББ Мобайл остава в сърцето на цифровата промяна на банката и издига банково-застрахователния модел и потребителско преживяване на ОББ на едно ново равнище с достъпа до многочислени банкови, застрахователни, капиталови и пенсионноосигурителни артикули и услуги. „ След привършване на процеса по интеграция на ОББ и досегашната KBC Банк България, над 900 000 неповторими консуматори или 20% от популацията на България в дейна възраст ще бъдат клиентите на ОББ Мобайл. Според вътрешно изследване степента на задоволеност на потребителите от мобилното банкиране на ОББ е 90%. Това е най-голямото самопризнание за нас, тъй като то идва от клиентите. А клиентът е в центъра на всичко, което вършим в ОББ. “, разяснява Татяна Иванова, изпълнителен шеф " Дигитализация, данни и интервенции " на ОББ и иновационен водач на KBC Груп в България.

Дизайнът е заимстван от белгийското приложение KBC Mobile, което през 2023 година беше оповестено за най-хубавото приложение за мобилно банкиране в Белгия и едно от трите най-хубави в света от самостоятелната интернационална изследователска организация Sia Partners. Новата образна промяна за ОББ Мобайл е директно въодушевена от KBC Mobile, само че и приспособена по отношение на упованията на локалните консуматори на база извършени фокус групи с действителни клиенти.

Отдалеченият достъп до необятен набор от банкови услуги, предлагани от ОББ Мобайл, е в сходство с уговорката на ОББ за резистентност посредством понижаване на потреблението на хартия. 50% от новите клиенти употребяват опцията да си открият сметка без да се нуждаят от физически визити в клон на банката или сключване на хартиени документи. Времето, належащо за инспекция на самоличността на клиентите, е фрапантно понижено до по-малко от 11 минути, което съставлява доста усъвършенстване от 10 пъти. Чрез този развой банката понижава разноските за привличане на клиенти с 15 пъти, спестявайки обилни запаси.

95% от потребителските интеракции с банката са цифрови, а 96% от заплащанията се правят посредством цифров канал. Дигиталният помощник Кейт се утвърждава като скъп асистент. 71% от потребителите на ОББ Мобайл взаимодействат с Кейт като всяко 5-то самодейно известие от нея води до заявяване на артикул или услуга. Кейт може да се похвали с 57% самостоятелност – потребителски запитвания, които Кейт схваща, и на които може да отговори независимо. Дигиталният помощник е освободил 46 400 работни часа на чиновниците в офисите от рутинни въпроси и интервенции.

Към момента потребителите на ОББ Мобайл са 87% от общо дейните физически лица, клиенти на ОББ. Приложението предлага интегрирана гама от банкови, застрахователни и капиталови артикули и 150 функционалности. То е единственото банково приложение в страната, посредством което потребителите имат достъп до пенсионните си партиди. Друга неповторима за приложението функционалност е заявяването на застраховка „ Живот “ към потребителски заем.

Новият дизайн на ОББ Мобайл към този момент е по-интуитивен, допускащ по-лесна ориентировка за клиентите. Новата визия включва освежен дашборд, който съдържа най-често търсената от клиентите информация, давайки бърза информация по сметки и карти, показвайки последни преводи. Обновени са и продуктовите менюта, разграничени по категории, посредством които клиентите елементарно могат да завяват напълно цифрово продуктите и услугите, от които се нуждаят.

Фокусираното меню „ Персонализация “ разрешава на потребителя да персонализира своето потребителско преживяване посредством варианти за скриване на баланс, смяна на тематиката, включване на вести, ръководства на единодушия и други Отделно, новата функционалност „ Съвети “ дава опция на настоящите и на новите консуматори на ОББ Мобайл да се срещнат със структурата на приложението, посредством къси насоки за най-използваните менюта и богат набор функционалности, направлявайки и улеснявайки ги.

„ Новостите в приложението са освен сериозен отзив за качеството на услугата, която предоставяме, само че и явен знак, че оставаме ангажирани с нововъведенията и обезпечаването на оптимално улеснение за нашите клиенти. Нашите старания в разширение на мобилните банкови услуги за потребителите - множеството решения за заплащане и авангардната гама от услуги оттатък банкирането, които предоставяме, вършат живота на нашите клиенти по-удобен и им оказват помощ да спестят време и пари. Новина безусловно от последните часове е, че успяхме да съкратим времето за вход в ОББ Мобайл с 3 секунди. Екипът на банката към този момент работи и по нови функционалности, измежду които P2P заплащания по телефонен, депозити за огромни суми, завеждане на вреди по застраховки към ДЗИ, електронна декларация за банкова сметка. “, показа Мирослав Ризенов, шеф „ Дигитални канали “ на ОББ.

ОББ Мобайл е в Гугъл Play, Apple Store и Huawei AppGallery, а цифровият онбординг за нови клиенти е елементарен, бърз и единствено в няколко стъпки.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР