На 12 март министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка

...
На 12 март министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка
Коментари Харесай

Друга чуждестранна намеса няма да разреши кризата в Хаити

На 12 март министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка на фона на ескалиращото принуждение в страната. Преди неговото изказване Карибската общественост и общ пазар (CARICOM) се срещнаха при закрити врата, с цел да изработят проект за преход, който включва основаването на президентски съвет и назначението на краткотраен министър-председател. Междувременно Съединените щати поддържаха още една задгранична намеса, обещавайки 100 милиона $ за сили на Организация на обединените нации, които да бъдат ситуирани в Хаити.

В началото на април бяха избрани членове на президентския съвет и беше финализирано политическо съглашение за прехода. Това обаче не успокои хаитяните. Всъщност има възходящи опасения по отношение на доверието в членовете на съвета и тяхната политическа обвързаност, изключително с хаитянската партия Tèt Kale (PHTK), която е въвлечена в актуалната рецесия.

Хаитяните в действителност се чудят по какъв начин на забърканите в разтърсванията може да бъде поверено разрешаването им и по какъв начин друга интервенция, накърняваща с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР