На 10.04.2023 г. ОББ и КВС Банк България официално се

...
На 10.04.2023 г. ОББ и КВС Банк България официално се
Коментари Харесай

КВС Банк България и ОББ се обединиха под името Обединена българска банка

На 10.04.2023 година ОББ и КВС Банк България публично се сплотиха откакто в Tърговския указател бе вписано преобразуването на „ КВС Банк България “ ЕАД посредством вливане в „ Обединена българска банка “ АД.

 

Правното обединяване е последваща стъпка в интеграцията на двете банки, откакто през лятото на 2022 година белгийската КВС Груп закупи бизнеса на Райфайзен Банк Интернешънъл в България.

 

Според последните налични данни на Българска народна банка, новата обединена банка ОББ ще бъде водеща по мярка на активите, a KBC Груп, която с изключение на банкови услуги обгръща още и дъщерни компании в секторите обезпечаване, лизинг, застрахователно ходатайство, пенсионно обезпечаване, ръководство на активи и факторинг, е водеща интегрирана финансова група у нас, обслужваща повече от 2.4 млн. клиенти.

 

До привършване на техническата интеграция клоновата мрежа, корпоративният уебсайт и цифровите канали на досегашната КВС Банк България ще бъдат обозначени със специален символ до логото на ОББ-*, оповестиха от банката.

 

Процесът на техническата интеграция на ОББ и досегашната KBC Банк България продължава. До приключването му клоновата мрежа, корпоративният уебсайт и цифровите канали на досегашната КВС Банк България ще бъдат обозначени със специфичен знак до логото на ОББ.

 

На този стадий, клиентите не е належащо да подхващат каквито и да било дейности и ще продължат да бъдат обслужвани както и до момента. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР