На 1 ноември 2022година, съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

...
На 1 ноември 2022година, съдийската колегия на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС избра административен ръководител на Административен съд-Видин

На 1 ноември 2022година, съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо избра арбитър Антония Генадиева за втори мандат като административен началник на Административен съд – Видин.
Съдия Генадиева има над 23 години юридически стаж в органите на правосъдната власт. Професионалната ѝ кариера стартира през 1999 година като арбитър в Районен съд – Видин, след което от 01.11.1999 година е младши арбитър в Окръжен съд – Видин, а от 01.03.2000 година - още веднъж арбитър в Районен съд – Видин. На 15.02.2007 година встъпва в Административен съд – Видин и в интервала 16.04.2007 година – 21.04.2017 година е негов заместник-председател. Първият ѝ мандат като административен началник – ръководител на съда е от 21.04.2017 година до 21.04.2022 година, след което и все още е изпълняващ функционалностите „ административен началник “.
Натрупаният административен потенциал и дългогодишният професионален опит ѝ дават убеденост да кандидатства за длъжността, с цел да продължи да надгражда постигнатите досега резултати на съда, посредством внедряване на нови технологии и нововъведения. 
Основни цели на магистрата са запазването на постигнатите експедитивност и качество на реализираната правосъдна активност, развиване на кадровия капацитет на съда, даване на умело и качествено правораздаване, високо равнище на административното обслужване, нови механизми и принадлежности за отчетност, предвидимост, гласност в работата на съда, за възстановяване на доверието на обществото към правосъдната институция. Съдия Генадиева сложи акцента върху развиването на електронното правораздаване посредством използване на нови технологии и програмни решения за електронна обработка на делата, както и на нови форми на връзка с обществеността, посредством достиженията в осведомителните технологии.
Георги Чолаков – ръководител на Върховния административен съд, Цветинка Пашкунова - член на Висш съдебен съвет и Боян Магдалинчев – представляващ на Висш съдебен съвет, обърнаха внимание на притежаваните от магистрата професионални и нравствени качества, получената висока атестационна оценка и дадената от общото заседание на съдиите поддръжка, подчертаваха и върху нейните качества на търпелив административен началник, потвърдил се в първия управителен мандат и преди този момент като заместник-председател, както и на нейния принос за основаване на отлични условия за работа в актуалната постройка на Административен съд – Видин и изрично поддържаха нейната кандидатура. 
Обърнато бе внимание на получената висока оценка от Министерството на образованието и науката за основания от Административен съд – Видин, Окръжен съд – Видин, Районен съд – Кула и Районен съд – Белоградчик, филм „ Твоите най-важни права и отговорности като дете “ при осъществяване на дейностите по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР