На 1 април 2024 г. отпадна и последната пречка пред

...
На 1 април 2024 г. отпадна и последната пречка пред
Коментари Харесай

Валери Митов: Отпадна и последната пречка пред тунела под Шипка, кога ще започне строежът

„ На 1 април 2024 година отпадна и последната спънка пред строителството на тунела под Шипка, откакто Върховният административен съд с дефинитивно решение отхвърли Плана за ръководство на парк „ Българка “. Тунелът е част от един от най-важните европейски транспортни коридори. В интерес на Габрово е той да стане в къс период, тъй като този план е отложен прекомерно дълго в годините и не търпи и ден отсрочване. “ Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Митов от трибуната на Народното събрание по време на парламентарния надзор
В какъв период ще завърши проектирането и ще стартира строителството на тунела, попита той служебния районен министър Виолета Коритарова.
В отговора си тя изясни, че незавършени процедури по проектирането, потребност за промени в идейния план, който към този момент не дава отговор на настоящите правила, както и съгласувателна процедура сред Агенция „ Пътна инфраструктура “ с Агенцията по публичните поръчки за смяна на контракта към момента бавят осъществяването на плана.
Министърът посочи, че срокът за самото осъществяване остава 1280 календарни дни, само че не се обвърза с посочването на съответни времеви периоди, нужни за проектирането, а оттова и с началото на строителството на тунела.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР