Мярка за неотклонение „домашен арест с електронна проследяваща гривна“ постанови

...
Мярка за неотклонение „домашен арест с електронна проследяваща гривна“ постанови
Коментари Харесай

Ето го 18-г. дрифтаджия, виновен за ужаса с 3 млади жени в Стара Загора СНИМКА

Мярка за неотклонение „ домакински арест с електронна проследяваща гривна “ постанови състав на районния съд в Стара Загора по отношение на 18-годишния възпитаник Никола Михайлов, който на 1 октомври след рисково кара на кръгово придвижване прегази три млади дами в Града на липите, написа " ".

Защитата на младия водач /получил е удостоверение за правоуправление в края на май / изиска мярка „ подписка “ с аргумента че има чисто правосъдно досие и че е възпитаник и няма заплаха да се укрие или да извърши ново закононарушение, както и да попречи на досъдебното произвеждане.

Съдът обаче напомни, че обвиняването е по член 343 алинея 3 от Наказателен кодекс, а плануваното там наказване е от 1 до 6 години затвор.

До момента са разпитани всички очевидци на случая, който е станал към 23,20 часа на 1 октомври, назначени са повторни механически експертизи, с тежки пострадвания /отрязан ляв крайник и черепно мозъчна травма/ е 23-годишната Диана Илева, която продължава да е с заплаха за живота в КАИЛ при УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “. Със междинна телесна щета е нейна връстница, следва да бъде изписана и третата жертва – 27-годишна жена.

Все още следствието не може да разгласи с каква тъкмо скорост се е движела леката кола на Никола Михайлов – БМВ 325, известно е че след удара на дамите момчето е пробвало да им окаже помощ и единствено е позвънило на телефон 112.

Междувременно досъдебното произвеждане бе взето на директен доклад от апелативната прокуратура в Пловдив, направено е предложение до да бъде следено и от ВКП.

Докато течеше делото за мярката за неотклонение край Съдебната палата се събраха негови другари и съученици от ПСАГ „ Лубор Байер “, наоколо имаше и представители на протестиращите, само че до конфликти не се стигна. Обвиняемият бе откаран до следствения арест в старозагорския затвор със засилен кордон от коли на правосъдната защита и Министерство на вътрешните работи.

Наблюдаващият прокурор Андриан Сутров не пожела да разяснява дали ще апелира мярката „ домакински арест “ с аргумента, че към момента не е осведомен с претекстовете на съда.

Очаква се в сряда да бъде гледана и мярката за 28-годишният гражданин на английската кралица А. А.,който е обвинен за тежката злополука със умрял 43-годишен старозагорец и тежко ранено 16-годишно момиче в Стара Загора вечерта на 3 октомври. Британецът е упрекнат по член 343 алинея 4 от Наказателен кодекс, на този стадий отхвърля да дава показания и се употребява от правото си да мълчи, наел си юрист от Града на липите.

Чуждият жител е със статут на непрекъснато пребиваващ в България от 3 години, той е бил арестуван от старозагорци минути след злополуката при опит да избяга и да се укрие, напомни наблюдаващият прокурор от старозагорската окръжна прокуратура Христо Мишов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР