Мярка за неотклонение домашен арест“ бе определена за К.М. от

...
Мярка за неотклонение домашен арест“ бе определена за К.М. от
Коментари Харесай

Домашен арест за мъж от Сапарева баня, обещавал пари и евтини авточасти срещу вот на изборите

Мярка за неотклонение „ домакински арест “ бе избрана за К.М. от Сапарева баня, който е обвинен за предложение на имотна полза , за да склони двама души да гласоподават в интерес на избран претендент на изборите на 2 април. Съдът не почете настояването на Районна прокуратура-Кюстендил за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

От събраните гласни доказателства е видно, че К.М. заречен на един от очевидците, че ще го подкрепи финансово , в случай че гласоподава за избран претендент. Това щяло да стане след изборите, само че обвиненият по този начин и не прецизирал точната сума . Той също по този начин заречен да продава авточасти на по-ниски цени на различен собствен съгражданин, който също продаде своя глас.

Видно от справката за съдимост обвиненият К. М. е осъждан за закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс, като присъдата е влезнала в действие през месец октомври предходната година и изтърпяването на наложеното наказване „ отнемане от независимост “ е отсрочено за период от три години.

Преди това лицето е осъждано за закононарушение по член 354а, алинея 3 от Наказателен кодекс, като е оправдано. За К.М. също по този начин има данни за приложимост на наркотични субстанции , за което е и осъждан два пъти.

Съдът счете, че вземането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е безпричинно , защото се касае за младеж, който решил да помогне в интерес на избрана партия да събере избран брой гласове . По никакъв метод същият не е работил брутално по отношение на правото на избор на всеки един от неговите близки и познати, с които е разговарял.

Същите дори са го вземали на майтап , когато е апелирал да упражнят изборния си избор за избран претендент. Лицето е с трайно открит адрес, няма данни същият да се укрие от органите на правораздаването , защото самият той е съдействал напълно за откриване на действието, признал се е за отговорен, съжалява за случая и е поискал да подписа съглашение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР