МВР ще купи 273 камери за контрол на скоростта по

...
МВР ще купи 273 камери за контрол на скоростта по
Коментари Харесай

МВР отново удължи срока, в който тол камерите ще бъдат пригодени да снимат за скорост

Министерство на вътрешните работи ще купи 273 камери за надзор на скоростта по 4 публични поръчки, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред публицисти в Полски Тръмбеш, където откри възобновено полицейско ръководство.

Първите над 60 се чакат до няколко месеца. Очакванията са камерите на тол системата да могат да се употребяват за наказания за превишена междинна скорост " до най-много 6 месеца ", добави той. Предишният предстоящ период беше март тази година

Министерство на вътрешните работи се кани да затегне контрола по пътищата у нас, стана ясно през днешния ден от изказване на служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Той разгласи, че министерството ще достави към 273 камери за скорост по разнообразни поръчки, а до шест месеца камерите на ТОЛ-системата ще мерят и за междинна скорост.

Стоянов акцентира, че задължението за това, което се случва по пътищата, не е единствено на Министерство на вътрешните работи и добави, че огромният проблем по тематиката за пътната сигурност е неналичието на образование, има и проблем с образованието. Трябва да има фрапантен скок на санкциите и глобите, освен във финансово измерение, само че и с лишаване на коли.

Изявлението си Стоянов направи по време на откриването на възобновеното полицейско ръководство в Полски Тръмбеш. Районното ръководство беше прекратено в полицейски сектор със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков. Две години по-късно със заповед на Калин Стоянов полицейските ръководства в Полски Тръмбеш и Стражица възвръщат работа.

“Аз съм на мнение, че в миг, в който приказваме за Шенгенско пространство, за незаконна миграция, за повишение на сигурността на жителите няма по какъв начин да работим с лимитирани и закрити структури и скъсен щат. С възобновяване на Районното ръководство в Полски Тръмбеш сътрудниците от полицията ще имат опция за по-бърза реакция при сигнали за нарушавания на публичния ред и осъществени закононарушения ”, съобщи Стоянов. За ръководството са отпуснати към 2,5 милиона лв. за главен ремонт на постройката.

Той уточни, че след процедура за социална поръчка ще бъдат закупени 462 нови автомобила, които ще бъдат предопределени за чиновниците на “Пътна полиция ” в другите регионални дирекции.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР