МВР предприе незабавни мерки за издирването на източника на замърсяването

...
МВР предприе незабавни мерки за издирването на източника на замърсяването
Коментари Харесай

От последните минути: Над хиляда души евакуирани в Карнобат заради отровния газ, има припаднали

МВР предприе незабавни ограничения за издирването на източника на замърсяването с токсичен газ на атмосферата в северната част на град Карнобат. Преди час от кабелния цех „ Борднетце “ са изведени над хиляда служащи.
На място са експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда, които са взели проба от главната канализационна шахта наоколо до завода. Разследването за приключването на циановодорода е почнало през днешния ден преди обед, откакто няколко души от региона са припаднали и са потърсили лекарска помощ. Това оповестява източник, представен от „ Флагман “.
От управлението на завода са безапелационни, че не употребяват циановодород при производството и упорстват да се намери причинителят на замърсяването.
„ Въпреки че нямаме касателство като инстанция по този случай, аз подкрепям връзка с сътрудниците от РИОСВ-Бургас. Опасност за публичното здраве няма.
Информацията ми е, че изтеклият в канализационната мрежа циановодород отива към пречиствателна станция и няма потребност от безпокойствие. Няма никакво произвеждане в близост, включително и самият кабелен цех, което да генерира сходен боклук.
Няма настанени потърпевши хора в болница “, сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.
Вижте какво се случва край завода. Районът се охранява от патрулни коли, има и пожарна при положение на утежняване на ситуацията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР