Мушкатото е аристократично цвете“ – многогодишно растение, произхождащо от Южна

...
Мушкатото е аристократично цвете“ – многогодишно растение, произхождащо от Южна
Коментари Харесай

Не пропускайте да отглеждате у дома този красив народен лечител – може да ви помогне за толкова много неща

Мушкатото е „ аристократично цвете “ – многогодишно растение, произхождащо от Южна Африка. Латинското му название идва от гръцката дума за „ щъркел “, заради приликата сред формата на съцветието и главата на щъркела. Начинът му на развъждане не е тематика на актуалното ревю – само ви предлагаме да не полагате несъразмерни грижи за него през зимата, тъй като такива несъмнено водят до погрозняването му! Тук обаче, ще става дума за необятния набор на негови лечителни свойства, които се дължат на отделящите се антибактериални субстанции, които убиват стафилококите – причинители на възпалителните процеси, които засягат най-вече органите на нашата глава, осигуряващи сетивността ни като човеци.

Да стартираме от обикновенната простуда, довела до кашлица, гърлобол и задръстване на носа ви. В този случай, откъсвате листа от мушкато, тъй че тежестта им да е към 25 г и ги сварявате в продължение на 10-ина минути.
С отварата вършиме гаргара на гърлото и симтомите на простуда бързо „ отшумяват “.
Със запушения нос ще се справите като капнете в носа си няколко капки сок,
изтискан от листа на растението.
Ако е възпалено ухото ви и се получил отит, то смачквате листо от мушкато и отделяте сока от него.

СЛЕД ТОВА С ГУТАТОРЧЕ (ИЛИ СГЪНАТА ВЪВ ФОРМАТА НА ФУНИЯ ХАРТИЯ) КАПВАТЕ НЯКОЛКО КАПКИ ОТ СОКА В УШНИЯ КАНАЛ, ЗАПУШВАТЕ ОТВОРА МУ С МАЛКО ПАМУЧЕ И СИ ЛЯГАТЕ ДА СПИТЕ
На сутринта болката е изчезнала. При зъбобол, поставете върху болния зъб част от листо на мушкато и стойте известно време с леко стиснати зъби, до момента в който болката не отмине. Ако имате катаракта в начален етап, то капнете сок от растението в болното око/и. След няколко процедури ще установите, че зрението ви се е подобрило доста! А в случай че измивате регулярно косата си с запарка от мушкатови листа, то казусът със загуба на коса ще се приключи. Да преминем към така наречен „ вътрешни заболявания “.

Листо от мушкато, сложено компактно върху китката, бързо ще възстановява кръвното ви налягане. При екземи и обриви върху кожата, те могат да се лекуват чрез намазване на повредените места с етерично масло, получено от растението. Най-сетне, с цел да премахнете болките, в резултат на остеопороза и радиколит, то поставете върху мъчителните места компреси с листа от мушкато и ги задръжте през нощта най-малко 7–8 часа. На базата на гореизложеното е ясно, че е добре да отглеждате растението в домашни условия. Няма да съжалявате – хубост и здраве ще се настанят вкъщи ви

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР