Mozilla публикува предупреждение към всички потребители, след като откри уязвимост

...
Mozilla публикува предупреждение към всички потребители, след като откри уязвимост
Коментари Харесай

Mozilla призовава всички потребители да обновят Firefox незабавно заради опасен пробив

Mozilla разгласява предизвестие към всички консуматори, откакто откри накърнимост в браузъра, която се употребява интензивно от хакери. Обновяването на браузъра би трябвало да се случи неотложно, защото хакерите интензивно се възползват от дупката.

Ако браузърът ви не се е обновил, изтеглете последната версия от тук.

Фондацията дефинира уязвимостта като „ сериозна “, което се случва много рядко. Компанията взима на съществено заканите със сигурността и се старае постоянно да пуска обновления по сигурността. През 2012 година даже версия 16 на Firefox бе напълно отстранена, откакто се появи бъг, който разкрива историята на посещаваните от потребителя уеб сайтове.
Проблемът в този момент е обвързван с JavaScript обектите
„ Заради проблеми в Array.pop може да се получи комплициране по време на операция на JavaScript обекти. ”, разясняват от компанията.

Проблемът е открит от Самуел Грос от екипа по сигурността на Project Zero към Гугъл. Забелязан е и от Coinbase Security.

Самото предизвестие може да прочетете тук.
Експертите предизвестяват, че казусът е огромен, най-малкото тъй като визира стотици милиони консуматори
„ Проблемът е голям поради броя на потребителите на Mozilla в световен мащаб. Както в множеството случаи, тук ползващите браузъра няма по какъв начин да имат виновност. Уязвимостта им е напълно поради платформата.

Феновете на Mozilla са последната жертва на всеобщия метод „ първо на пазара “. Софтуерът се пуска, а в случай че има проблеми те се вземат решение в следствие. Това е непочтено по отношение на крайните консуматори, само че за жал прекомерно дълго време е позволено. Превърнало се е в нещо всекидневно.

Макар и да има огромен риск за хората и огромна опция за хакерите, единственото, което може да се направи е да се следват упътванията от Mozilla. Обновете браузъра и се надявайте да сте го създали в точния момент. “, изяснява Браян Хигинс от Comparitech.

„ Детайлната информация за казуса не е налична все още, само че притеснителното е, че хакерите могат да извършват код без да се изисква интервенция от потребителя с изключение на той да употребява браузъра. Няма какво да се направи с изключение на обновяването на програмата и потреблението на по-внимателен метод във връзка с посещаваните страници. “, изяснява Джавад Малик от KnowBe4.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР