Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния превозвач. Произведена

...
Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния превозвач. Произведена
Коментари Харесай

БДЖ пуска луксозна ретро мотриса между София и Банкя за 24 май

Мотрисата е част от музейното завещание на железопътния транспортьор. Произведена е през 1960 година в Австрия с извънредно съвременно техническо съоръжение и обзавеждане за времето си. До 1994 година е употребена за пътувания на представители на държавното управление. В момента се употребява за наемане от клиенти за частни пътувания, както и за снимане на кино продукции и клипове.

На 24, 25 и 26 май феновете на железопътния превоз ще имат опция да се допрян до употребяваната от държавни водачи мотриса и да се насладят на комфорта на пътуването с нея по маршрут от София до Банкя и от Банкя до София.

Мотрисата ще направи общо шест пътувания през трите дни или по две пътувания дневно от Централна гара София до Банкя и в противоположното направление. Първото пътешестване ще бъде с час на тръгване в 09:00 ч. от София и идване в Банкя в 09:22 ч. В противоположното направление мотрисата ще отпътува от Банкя в 12:50 и ще дойде в София в 13:13 ч. Второто пътешестване ще бъде с час на потегляне от Централна гара София в 13:35 ч. и идване в Банкя в 13:57 ч. и назад от Банкя в 17:40 ч. с идване в София в 18:06 ч.

По време на престоя си в Банкя, пътуващите с мотрисата могат да посетят проведената стратегия с шествие и концерт за отбелязването на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност на 24-ти май, особено проведената шатра за сетивно зрелище за деца „ Буквариум “, където ще имат опцията да се срещнат с другите букви посредством средствата на театъра, игрите и песните, както и базарът на производители на 25-и май. Освен това всеки клиент може да прегледа обновената Централна минерална баня в града с прелестната ѝ архитектура и прелестният градски парк, където може да усети лечебният въздух в курортния град.

Цената на билет за пътешестване на възрастни и в двете направления с неповторимото влакче е 30 лева с включено непокътнато седящо място. За децата до 10-годишна възраст билетът е на половин цена, т.е. 15 лева Местата в мотрисата са лимитирани!

Билетите и непокътнати места за пътешестване с атракционната мотриса могат да бъдат закупени от билетните каси в железопътните гари и бюрата за продажба на жп билети.

Дизелова мотриса №19 001.7 е създадена през 1960 година в SGP – Wien, Австрия. Тя се състои от едно първокласно и едно второкласно поделение. Отделението за първа класа разполага с 9 първокласни удобни подглавници и в допълнение самостоятелно осветяване за четене с насочваща се по избор на пътуващия светлина. Отделението за втора класа е формирано от 28 меки  кресла, разпределени по схемата 2+2. Креслата и в двете пътнически отделения могат да се завъртат според от посоката на придвижване и да се накланят до полулегнало състояние.

Мотрисата разполага с един първокласен и точно обзаведен бар с кафе-машина, ледник и всички улеснения за подготвяне на студена и топла храна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР