Московски съд постанови журналист, отразявал съдебните процеси срещу покойния критик

...
Московски съд постанови журналист, отразявал съдебните процеси срещу покойния критик
Коментари Харесай

Русия арестува независим журналист, обвини го в екстремизъм

Московски съд постанови публицист, отразявал правосъдните процеси против починалия критик на Кремъл Алексей Навални, да бъде арестуван в предварителния арест по обвиняване в " екстремизъм ", съобщи Агенция Франс Прес.

Прокурорите настояват, че Антонина Кравцова, сътрудник на самостоятелното издание " СотаВижън ", е взела участие в " екстремистка организация " - обвинявания, за които се планува до 6 години затвор.

Кремъл разгласи организациите на Навални за " екстремистки " преди гибелта му и предприе репресии против съдружниците му, които останаха в Русия.

" Басманният областен съд постанови Антонина Кравцова да бъде арестувана под стража за период от два месеца ", се споделя в известие на пресслужбата на московските съдилища в Телеграм.

Кравцова, която се подвизава и под името Антонина Фаворская, постоянно отразяваше правосъдните процеси против Навални. Тя снима правосъдно съвещание за него ден преди да почине в арктическа затворническа колония предишния месец.

В началото на тази седмица тя беше задържана на излизане от пандиза, където към този момент беше излежала 10-дневна присъда по обвиняване в непокорство на полицейски разпоредби.

Първоначално тя е била арестувана часове откакто е посетила гроба на Навални в южната част на Москва по време на президентските избори в Русия.

Прокурорите настояват, че Кравцова е разгласила материали в обществените медии на Навални, които са неразрешени в Русия.

В съда Кравцова съобщи, че делото е възмездие за публикация, която е написала за това по какъв начин Навални е бил " малтретиран " в пандиза, заяви „ СотаВижън “.

Статията беше споделена в X от брачната половинка на Навални, Юлия Навалная, която я дефинира като " значим текст ".

Екипът на Навални осъди случая и съобщи, че съветският режим се пробва да сътвори " нова вълна от боязън " измежду своите критици. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР