Московски съд нареди във вторник ареста на писател на бестселъри

...
Московски съд нареди във вторник ареста на писател на бестселъри
Коментари Харесай

Руски съд разпореди арест на писател на бестселъри, след като той беше подведен да изрази подкрепа за Украйна по телефонно обаждане

Московски съд подреди във вторник ареста на публицист на бестселъри и отстъпник по обвинявания в „ оправдаване на тероризма “, два месеца по-късно той беше шегуван от двама прокремълски деятели да изрази поддръжка за Украйна по време на телефонно позвъняване.

Басманният областен съд в Москва подреди Григорий Чхартишвили, който е прочут под псевдонима Борис Акунин и живее в Лондон, да бъде задържан арестуван, откакто е бил арестуван.

През декември съветските управляващи прибавиха руско-грузинския публицист към съветския указател на „ екстремисти и терористи “ поради позвъняването, в което двама шегаджии, известни като Вован и Лексъс, се показаха за украинци длъжностни лица. Срещу Акунин беше формирано наказателно дело за „ дискредитиране на армията “ – по-специално за „ оправдаване на тероризма “ и разпространяване на „ подправени вести “ за съветската войска.

BBC заяви, че Акунин е дал отговор на известието на министерството на правораздаването, като е написал: „ Терористи ме разгласи за терорист. "

Дискре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР