Мощно подводно земетресение разтърси южните Филипини, което накара таваните в

...
Мощно подводно земетресение разтърси южните Филипини, което накара таваните в
Коментари Харесай

Мощно земетресение разтърси южните Филипини; без предупреждение за цунами

Мощно подводно земетресение раздруса южните Филипини, което накара таваните в комерсиалните центрове да паднат до земята, до момента в който купувачите крещяха

От Асошиейтед прес, 17 ноември, 2023 година, 3:58 ч.

МАНИЛА, Филипините -- Мощно подводно земетресение раздруса южните Филипини в петък, което накара таваните в комерсиалните центрове да се срутят на земята, до момента в който купувачите крещяха. Няма влезнало в действие предизвестие за цунами.

Службата по гражданска отбрана сподели, че проверява известие за един смъртен случай.

Трусът с магнитуд 6,7 по Рихтер е бил локализиран на 26 километра (16 мили) от Буриас в южния завършек на Филипините, сподели Геоложкият институт на Съединени американски щати. Центърът му е бил на дълбочина 78 километра (48 мили), се споделя в него. хората се свиха и викаха от боязън. Молът SM City General Santos и молът Robinsons GenSan оповестиха краткотрайно затваряне. Няма данни за потърпевши там. Снимките също демонстрират сринат покрив на учебно заведение.

Президентският замък сподели, че президентът Фердинанд Маркос младши е инструктирал държавните организации да подсигуряват сигурността и благосъстоянието на всички наранени от земетресението.

Филипините претърпяват постоянни трусове и вулканични изригвания заради местоположението си в тихоокеанския „ Огнен пръстен “, дъга от сеизмични разломи към океана.

Свързани тематики
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР