Моряците са един от най-суеверните хора и причините са основателни.

...
Моряците са един от най-суеверните хора и причините са основателни.
Коментари Харесай

Прокълнатите кораби

Моряците са един от най-суеверните хора и аргументите са основателни. Опасностите, които ги дебнат в безграничния океан са доста - рифове, стихии, гигански и подли талази.

В морето Фортуна е безмилостна, а през годините случаите, в които кораби са изчезвали без диря, са стотици и хиляди.

През 1858 година " Great East " е един от най-големите пътнически кораби в света. По време на градежа му трима от служащите били убити и по този начин корабът придобил славата на анатемосан.

Първият му автобус в открити води също бил съпроводен с случай. Шестима души починали при повреда. След което корабът в никакъв случай повече не бил употребен като туристически лайнер. Просто го нарязали на части. Но когато разрязвали корпуса, разкрили останките на плувец, липсващ по време на градежа.

Друга загадъчна история се случила по време на Първата международна война с немската подводница " UB-65 ", издигната през 1916 година Строителството взело пет жертви в резултат на разнообразни произшествия.

Въпреки че екипажът на подводницата видял в това неприятна прокоба и предчуствал идно злощастие, немският флот го заставил да излезе на война.

По време на подготовката за първото гмуркане, един от моряците ненадейно и без предизвестие скочи зад борда. Сякаш нито не се е случило, капитанът наредил бойната задача да продължи.

Когато пристигнало време подводницата за изплува на повърхността на водата, тя не се поддала на командите и дейностите на екипажа.

 Прокълнатите кораби

В кораба се получили пробойни, от които навлязла солена вода. Скоро тя достигнала акумулаторните акумулатори, а те почнали да изпускат отровни газове.

В последна сметка обезвереният капитан съумял да доближи повърхността с премрял и задушен екипаж.

Нещастията обаче траяли. На път към пристанището едно от бойните торпеда от самосебе си взривява и убива 6 души.

След като въпреки всичко " UB-65 " стига до брега, екипажът вика на помощ духовник, с цел да пропъди злите сили.

В течение на няколко месеца с подводницата не се случили никакви произшествия. След което всичко почнало изначало...

Към края на войната един американски транспортен съд следи следния огнен театър в намерено море: екипатъж на излязлата на повърхността " UB-65 " под паника скача зад борда. Следва мощна детонация... Прокълнатият боен транспортен съд вечно остава в окена!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР