Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група,

...
Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група,
Коментари Харесай

Кои са морските бозайници?

Морските бозайници са неповторими животни, които принадлежат на обособена група, отличаваща се с огромно многообразие, както по формата на самите представители, по този начин и по размерите им. Едни от тях имат гладка, другите - аеродинамична форма на тялото си, а третите са космати, като всички тези образни фактори са разследване на еволюционните промени през годините.

Кои са морските бозайници?

Китоподобните бозайници

Първата група, която можем да отбележим са китоподобните морски бозайници, в която влизат китовете, делфините, морските прасета, кашалотите и други. Те са по този начин наречените едни от най-големите морски бозайници, като в тази група влизат към 86 китоподобни. Трудно може да се каже точната численост, защото непрекъснато се откриват разнообразни нови типове, само че и се прави рекласификация на към този момент откритите животни. Най-големият кит в тази категория е известния на всичко наследник кит, който може да доближава на дължина 25 метра.

Перконоги бозайници

Името на тази група идва от думата " периного ", която е на латински и значи перка. Тези красиви животинки са били открити на разнообразни места в целия свят и са класифицирани като хищници. В групата на тези морски бозайници влизат морските лъвове, симпатичните тюлени и други като да вземем за пример моржовете.

Сирени

 Бозайниците в морето

Животните от тази категория населяват главно крайбрежията Съединени американски щати, Централна и Южна Америка, Австралия, Азия и Западна Африка. Раздел сирени включва морските крави.

Всички тези типове морски бозайници се разделят на още други подвидове, като можем да отбележим незабавно, че групата на китоподобните е най-голяма и обширна. Като цяло степента на адаптиране на животните в другите среди на обитание е много друга, т.е. зависи значително от еволюирането им.

Така да вземем за пример групата на китоподобните морски бозайници може да живее единствено в морето, до момента в който перконогите морски бозайници прекарват по-голяма част от живота си във водата, само че се постанова да излизат и на сушата, с цел да се развъждат.

Храненето на бозайниците в морето е много разнородни, като едни от тях се хранят със зоопланктони, а другите се хранят с риба, водорасли, мекотели и миди. Като цяло морските бозайници може и да са доста, само че в случай че ги съпоставяме с животните на сушата те са много дребна група. Въпреки това те играят извънредно значима роля във връзка с равновесието на екосистемите.

За страдание през днешния ден към момента се избиват морските бозайници, което води неизбежно до намаляването на популацията им. Подобни дейности се преследват от закона, само че това не стопира бракониерите да се занимават с сходни противозаконни действия, които могат да доведат след време даже до цялостното изгубване на някои типове животни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР