МОНРОВИЯ, Либерия (AP) — Президентът Джоузеф Боакай подписа в четвъртък

...
МОНРОВИЯ, Либерия (AP) — Президентът Джоузеф Боакай подписа в четвъртък
Коментари Харесай

Либерия приема закон за създаване на дългоочакван съд за военни престъпления

МОНРОВИЯ, Либерия (AP) — Президентът Джоузеф Боакай подписа в четвъртък изпълнителна заповед за основаване на дълго чакан съд за военни закононарушения, който да раздава правдивост на жертвите от двете цивилен войни в Либерия, характеризиращи се с необятно публикувани всеобщи убийства, изтезания и полово принуждение.

Правозащитни групи разказват по какъв начин девойки са били подлагани на групови изнасилвания, до момента в който деца са били набирани да се бият, постоянно откакто са били очевидци на убийството на родителите си. Последователните цивилен войни убиха почти 250 000 души сред 1989 и 2003 година

Законодателството беше признато както от Народното събрание, по този начин и от сената и подписано от болшинството законодатели, в това число някои, които биха изправени пред правосъдно гонене..

„ Убеждението, което ни води тук през днешния ден, е, че с цел да имат късмет да спечелват мирът и хармонията, справедливостта и изцелението би трябвало да усъвършенстват основата, “ сподели Боакай в изказване.

Же...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР