MONROVIA (Ройтерс) - Либерийският президент Джордж Уеа се намеси, за

...
MONROVIA (Ройтерс) - Либерийският президент Джордж Уеа се намеси, за
Коментари Харесай

Президентът Уеа се намеси, за да отмени гласуването на Либерия в ООН срещу прекратяването на огъня в Газа

MONROVIA (Ройтерс) - Либерийският президент Джордж Уеа се намеси, с цел да анулира гласуването на страната си против резолюция на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня в Ивицата Газа, Министерството на информацията на западноафриканската нация съобщи във вторник.

Либерия беше единствената африканска страна и една от единствено десетте страни от 193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации, които отхвърлиха апела на Организация на обединените нации от 12 декември за неотложно филантропично преустановяване на огъня сред Израел и бойците на Хамас, което беше подкрепено от 153 страни.

Министерството сподели, че либерийските дипломати, виновни за гласуването, са създали това без поддръжката на Уеа, който като президент има последната дума за външната политика на Либерия.

Уеа „ постоянно е стоял на страната на мира по света “, се споделя в изказване.

Външното министерство на Либерия изиска от Общото заседание на Организация на обединените нации да анулира гласуването си „ НЕ “ и записва нов избор в интерес на прекратяването на огъня в Газа.

Пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР