Мондиал 2026 ще започне в Мексико Сити и ще завърши

...
Мондиал 2026 ще започне в Мексико Сити и ще завърши
Коментари Харесай

Мондиал 2026 започва в Мексико Сити и завършва в Ню Джърси

Мондиал 2026 ще стартира в Мексико Сити и ще приключи в Ню Джърси. Това излиза наяве от програмата на международното състезание, оповестена от.

Турнирът ще се организира от 11 юни до 19 юли в Мексико, Съединени американски щати и Канада. В Мондиал 2026 за пръв път ще вземат участие 48 тима, които ще бъдат разпределени в 12 групи по четири..

Мачът на откриването ще се организира на 11 юни на стадион „ Ацтека “ в Мексико Сити. Легендарното оборудване с потенциал за 87 500 души ще одобри за трети път първия мач на международно състезание. Първият е през 1970 година, когато домакините приключват 0:0 със Съюз на съветските социалистически републики. Вторият е през 1986 година, когато международният първенец Италия приключва 1:1 с България, а гол вкарва Наско Сираков.

ФИФА присъди финала на стадион „ МетЛайф “ в Ню Джърси. Арената с потенциал от 83 000 души е дом на Ню Йорк Джайънтс и Ню Йорк Джетс. В момента там има изкуствена трева, само че за финалите ще бъде с естествена.

Стадион AT&T в Арлингтън, който се смяташе за любимец за хазаин на финалния мач, ще одобри единия от двата полуфинала. Другият ще бъде на стадион „ Мерцедес-Бенц “ в Атланта.

От четвъртфиналите нататък всички мачове ще се играят на територията на Съединени американски щати.

Първият мач за домакините от Съединени американски щати ще бъде на 12 юни в предградието на Лос Анджелис – Ингълууд, където се намира най-скъпият стадион в света – бижуто за 5,5 милиарда $ „ СоФай “. Първият дуел на Канада ще бъде също на 12 юни на „ БМО Фийлд “ в Торонто.

Мондиал 2026 ще се организира на общо 16 стадиона – 11 в Съединени американски щати, три в Мексико и два в Канада.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР