Момиченце, оцеляло по чудо след раждането си, ще напредва в

...
Момиченце, оцеляло по чудо след раждането си, ще напредва в
Коментари Харесай

Делфини ще обучават момиченце, родено едва 490 грама и оцеляло по чудо

Момиченце, оживяло по знамение след раждането си, ще напредва в развиването си благодарение на делфини.

4-годишната през днешния ден Фрида се появила на бял свят с тегло едвам 490 грама в Германия. Според лекарите шансът ѝ да оживее бил единствено 24 %. Тя била извънредно недоносено бебе, родено в 22-рата седмица от бременността. Фрида имала брат близнак – Хенри, който обаче умрял единствено три след раждането си.

Съпрузите споделят, че за тях Ела е „ детето знамение “ в техния живот

Бебетата се развивали напълно обикновено в утробата на майка си. Изведнъж обаче околоплодният сак на момченцето се спукал. Майката на децата – 29-годишната Анна, споделя, че лекарите в Университетската болница в Любек са пробвали всичко, с цел да спрат раждането. За страдание обаче това не могло да се случи и бебета били изведени отвън тялото ѝ.

„ Той постоянно бди над нас в небето. Ще се забележим отново някой път “, споделя фамилията.

Хенри издъхва, Фрида обаче се бори - ден след ден. Почти година тя остава в клиниката, където постоянно е подлагана на интервенции. Изключително ранното раждане обаче и претърпян мозъчен кръвоизлив не оставят развиването на Фрида без последици.

Учените се надяват да получат позволение за клинични тествания при хората до края на тази година

„ Тя изостава в нещата, които едно крепко дете може да прави на нейната възраст “, споделя майка ѝ.

Фрида към момента не може да върви сама, изговаря единствено няколко думи, а зрението ѝ е нарушено. Родителите ѝ мечтаят тя да може да изрече името на по-малката си сестра – 3-годишната Марта.

Почти всеки ден прибързано роденото момиче посещава физиотерапия, трудотерапия и логопед. За да реализира по-нататъшен прогрес обаче, експертите поучават родителите на дребния самоуверен войник ​​да се насочат към терапия с делфини на карибския остров Кюрасао.

От Делфинариума изясняват, че плуването с морските бозайници не е лечебна или здравна процедура

Очаква се посредством лекуването в профилиран център Фрида да може да учи до четири пъти по-бързо и с по-голяма активност.

Семейството е съумяло да покрие половината от нужните за това разноски посредством обилно подаяние. За да съберат оставащите пари, акцията за развиването на момиченцето към момента е открита в благотворителната платформа GoFundMe.

В Хавай се не разрешава плуването на по-малко от 45 метра от делфини във води покрай брега

Остават по-малко от 2500 евро, с цел да може през януари 2025 година Фрида да се запознае с делфините, които ще ѝ дадат повече умения за живота.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР