Момченцето се прибира у дома след месец лечение в болницатаИзписаха

...
Момченцето се прибира у дома след месец лечение в болницатаИзписаха
Коментари Харесай

Изписаха от "Пирогов" 2-годишното дете, простреляно в главата

Момченцето се прибира вкъщи след месец лекуване в болничното заведение

Изписаха двегодишното дете с огнестрелно пострадване в главата, превозено с хеликоптер от Враца . След месец лекуване в университетската незабавна болница " Пирогов " момченцето се прибира вкъщи, оповестиха от лечебното заведение.

В края на април дете то беше изведено от реанимация, означиха от " Пирогов ".

От там припомниха, че вечерта на 13 април, хеликоптер транспортира по неотложност двегодишно дете след огнестрелно пострадване в главата с въздушна пушка. В момента, в който положението му разреши, екипът на проф. Габровски го оперира по неотложност. Неврохирурзите извадиха проектила, минал през едната мозъчна полусфера на дете то и това спомогна положението му да се стабилизира по-бързо. След интервенцията дете то беше настанено за интензивно лекуване детската реанимация на " Пирогов " в продължение на повече от две седмици.

Към момента положението на момчето не изисква то да остане за лекуване в незабавната болница . От тук нататък му следва дейна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, показаха от " Пирогов " и прибавиха, че триумф при толкоз тежки случаи може да се реализира единствено при чудесно синхронизирани дейности. След случая дете то беше превозено с боен хеликоптер AS 532 Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили до София, с цел да му бъде оказана незабавна здравна помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР