Може би сте се наслушали на това какво ли не

...
Може би сте се наслушали на това какво ли не
Коментари Харесай

Мианмарските жени жирафи

Може би сте се наслушали на това какво ли не вършат актуалните дами в името на хубостта си - вършат си липосукция, слагат си силикон в гърдите и в устните си и даже отстраняват по някое и друго ребро от тялото си, с цел да наподобяват по-тънки в очите на мощния пол.

Но знаете ли, че по света към момента има и дами, живеещи толкоз надалеч от всякаква цивилизация, които понасят още по-сериозни тествания, с цел да бъдат красиви. Тук ще ви срещнем с мианмарските дами жирафи.

Мианмарските дами жирафи са част от племето Падонг, наброяващо към 40 000 души, които се омъжват само с мъже от личното си племе. Обитават закътано плато в планините на провинция Шан (Мианмар, позната и като Бирма), където се занимават най-вече със земеделие или с нормалните си домашен действия. А за какво ги назовават жирафи?

След навършване на 5-тата си година дамите от племето Падонг стартират да поставят на врата си стоманени пръстени, за да го удължат. Предполага се, че в предишното тази традиция е почнала за те да се приближат до Буда, само че в наши дни това е чисто разкрасителна процедура - колкото по-дълъг врат има една жена, толкоз по-желана е тя от мъжете.

 Жените жирафи от Мианмар Снимка: Ana Jimenez/pixabay.com

Въпросните рингове/обръчи, които се слагат освен на врата, само че и на ръцете и на краката на мианмарските дами, могат да доближат тежест от 8-15 кг. На всеки 5 години се поставят по 3 обръча на врата, като идеалният вид е броя им да доближи 35. Всяка жена прави това изцяло непринудено, тъй като това подхожда на защитавани с епохи обичаи, като също по този начин може по лично предпочитание да престане да слага обръчи на шията или гривни по краката и ръцете си сега, в който се омъжи.

Мианмарските дами от племето Падонг са се трансформирали в същинска туристическа атракция. В случай че планирате посещаване на тази далечна азиатска страна, ще се уверите, че множеството планувани екскурзии включват и срещата ви с тези дами, наричани жирафи.

В умозаключение ще прибавим, че Мианмарските дами жирафи не са единствените дами, гордеещи се с дългите си вратове. В Северен Тайланд дамите от народа Палонг също носят сходни обръчи на врата, както и дамите от народа Ндебеле в Ангола. Дали те страдат от тежестта, която носят всекидневно не на плещите си, а на врата, по ръцете и краката си, едва ли някой може да каже. Но е несъмнено, че локалните дами евентуално също биха се учудили на нашите модерни дами, решили в името на хубостта да се отърват от ребрата си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР