“Може би думата живот“ е най-близо до програмата Музикална магия“.

...
“Може би думата живот“ е най-близо до програмата Музикална магия“.
Коментари Харесай

Маестро Йордан Камджалов: Музикална магия е програма, изтъкана от бисове

“Може би думата „ живот “ е най-близо до програмата „ Музикална магия “. Да, в нея има и малко потиснатост и от хубостта, и от импровизацията, само че най-много от възторга като се стартира от ултра блестящия „ Полонез “ от операта „ Евгений Онегин на Чайковски и се приключи с полката на Щраус „ Гръм и гръмотевица “. Това са фойерверки – една стратегия, изтъкана от бисове “.

Това показа за Дарик радио маестро Йордан Камджалов при представянето на програмата, която под негово дирижиране, Плевенска филхармония показа в Летния спектакъл във Варна като част от турне, отдадено на 70-годишнината на плевенския симфоничен оркестър.

Той добави още, че програмата „ Музикална магия “ носи в себе си доста живот, вяра и оптимизъм.

„ Мисля, че българинът се нуждае доста от тези неща и на концертите до в този момент в Плевен, Добрич, Варна и Търговище видяхме, че хората влизат в залата в едно прочувствено положение и излизат след концерта в друго. Мисля, че това е най-висшата цел на музиката и на изкуството като цялко – да трансформира положението на хората “.

За Дарик радио, маестро Камджалов означи:

„ В лицето на Плевенска филхармония имаме един извънредно предан оркестър, имаме и един извънреден солист като кларинетиста Атанас Маринов, който механически и прочувствено като че ли няма горна граница.

Това, съчетавайки се с една извънредно доста цветнна, виртуозна и блестяща стратегия, е в действителност гаранция за един триумф, който се сбъдва за следващ път “.

Маестро Йордан Камджалов означи, че солистът в концерта, Атанас Маринов е едно извънредно изобретение:

„ Аз го познавам от 10 години, когато той се появи от Швейцария на състезанието на нашата фондация. Тогава, той свири Моцарт и помня, какъв брой виртуозно и гъвкаво го изсвири. Атанас Маринов приключи в Швейцария и в този момент е един повече от незабравим реализатор.

АЗ доста почитам хората, които могат да рискуват и да имат дързостта да подвигат котвата и да потеглят в откритото море на музиката. Затова, аз приканвам хората да дойдат и да чуят Атанас Маринов, тъй като не всички, които познаваме като известни са прекомерно положителни, и не всички, които ние не познаваме, не са изключителни. Имаме един човек, който поисквам на хората да си подарят щастието да дойдат и да го чуят в неговата независимост, виртуозност и неговата отдаденост на музикалния развой “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР