Могат ли папагалите да играят баскетбол или да карат колело?

...
Могат ли папагалите да играят баскетбол или да карат колело?
Коментари Харесай

Папагали забиват в баскетболни кошове в Пловдив Плаза Мол

Могат ли папагалите да играят баскетбол или да карат колело? Това ще могат да схванат гостите на невероятното шоу с папагали в " Пловдив Плаза Мол " през днешния ден и на следващия ден от 12:00; 13:30; 15:00; 16:30 и 18:00 ч. Продължителността на всеки епизод е към 15-20 минути, а цената на билетите е гратис за дете под 3 година, за малчуганите от 3 до 14 година входът е 8 лв., а за възрастен - 10 лева. 

Малцина знаят, че папагалите се образоват сносно и се поддават на дресура. Те освен приказват думи, само че ги свързват с обекти или обстановки. Те могат да употребяват принадлежности и да вземат решение логичен задачки. Някои учени даже имат вяра, че имат логиката на четиригодишно дете, доказвайки това с разнообразни опити. Папагалите също са доста игриви птици. 

Една от аргументите, заради която са неповторими домашни любимци, е, че могат да имитират звуци. В дивата природа те имитират апелите на други членове на своето стадо, което им разрешава да споделят за значими неща като храна и съществуването на заплаха. За разлика от други птици, които познават позвъняванията си, без да бъдат обучавани, папагалите възприемат посредством учене и научават посредством реплика. Те също по този начин имитират звуците на други животни, които служат като отбрана против хищници. Например, в случай че се приближи змия, те могат да имитират апела на ястреб и да плашат змията. В домовете папагалите могат да копират звуците на звънене на телефона, прахосмукачка, вода, звънене на звънеца и други звуци. Разбира се, те могат да имитират и човешката тирада. Те вършат това, тъй като мислят, че тези звуци се вършат от стадото им, и по тази причина те би трябвало да ги научат. Любопитен факт е, че Какапо е най-големият папагал в света. Той може да тежи до 4 кг и да стигне над 60 см дължина. Какапо обаче е птица, която не може да лети. Всъщност това е единственият папагал в света, който не може да лети. Той е и единственият папагал, който е деен през нощта, акомодацията, която има му оказва помощ да избяга от съществуването на хищници.

Още за събитията в Пловдив четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР